Mercat de Sant Antoni: l’emoció de rescatar llibres

Feia temps que no anava al Mercat de Sant Antoni de llibres vells dels diumenges. Ja abans d’arribar-hi, m’ha alegrat veure que continuen havent-hi eixams de nens i grans intercanviant cromos pels voltants com s’ha fet sempre (i també videojocs). El que ha canviat, de moment, és la ubicació degut a les obres de l’edifici del mercat. A l’ombra d’una pèrgola instal·lada al carrer Urgell entre Tamarit i Floridablanca, es troben les parades de llibres antics i de segona mà però també de DVDs, discos de vinil, còmics i revistes, pòsters i postals, videojocs o plaques de cava. Una gernació hi fa la volta triant i remenant.

El Mercat de Sant Antoni és una oportunitat fantàstica per comprar els llibres de Sant Jordi, sobre tot els d’art i fotografia que es troben a preus increïbles. Aquesta és la meva selecció.

Per a amants de la literatura: La Divina Comèdia de Dante Alghieri d’Editorial Quaderns Crema. Edició bilingüe amb traducció de Josep Maria de Segarra. 6 € .
També Tu, meu d’Erri de Luca o Terra dels homes d’Antonie Saint Exupery, Capitans intrèpids de Ruyard Kipling. Tots ells per 3 € uno, o 5 € els dos.

Per enamorats: Paraules d’Amor de Roser Amills i Víctor Manuel Amela. 101 declaracions d’amor de personalitats 7 €.

Pels atrafegats: Cuentos breves para leer en el metro. N’inclou de Wilde, Kafka, Bierce, Stevenson…). 3 €.

Pels amants de la fotografia i la moda: Avedon (1944-2000) de l’editorial Blume. Edició i imatges de luxe. 25 €

Pels cinèfils: El loco mundo de Harold Lloyd. Inclou 10 DVDs amb la seva filmografia. 14 €

Per descobrir una Barcelona diferent: Barcelona inèdita de Silvia Domènech i Maria Mena. Recopilació de fotos insòlites de l’arxiu històric de la ciutat. 25 €.
També Cops de gent de de Roger Adam, Andrés Autebi y Pablo González. Història en fotos i amb un tractament tipogràfic interessant de les mobilitzacions de Barcelona des de 1890 a 2003. 5 €.

Pels amants de l’art. Picasso de Peter Warncke (2 volums) 15 €.

Pels amants del còmic: Els còmics de la Marvel van a 1 €, els llibrets de tires de Mafalda a 3 € i els d’Astèrix a 5 €.

I si voleu fer un regal a algú que no li agrada llegir, no li compreu un llibre. Els llibres necessiten algú que els llegeixi. Al Mercat de Sant Antoni podeu comprar una peli, la clàssica telesèrie Yo Claudio o Ali McBeal, un disc de Madonna o de Miles Davis, un vell pòster publicitari de la Nestlé, o postals antigues de paisatges desapareguts, com el de la platja de Palamós quan els pins arribaven vora mar.

Mercat de Sant Antoni
Urgell, 1
Sant Antoni- Eixample
Veure mapa
Share

2 comments on “Mercat de Sant Antoni: l’emoció de rescatar llibres”

 1. jose antonio says:

  Hola, soy un aficionado a la lectura y desde hace tiempo voy al mercado a ver cosas.
  Me gustaría saber si todavía se compran libros usados.
  Gracias.

  1. Imma Tortajada says:

   Sí se compran aunque creo que los libreros son bastante selectivos a la hora de comoprar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *