Humus: nova botiga de moda ecològica per a home i dona

Quan algú em pregunta on comprar roba orgànica a Barcelona la resposta és curta: a Green Life Style, i algunes marques a Olokuti i a Coshop. Per això m’alegra tant assistir a la inauguració d’una nova botiga de moda ecològica que també incorpora peces per a home: Humus.

Fa un mes que Cecilia i Guillén van obrir Humus al carrer Avinyó. “He treballat durant anys en cooperació internacional i volia realitzar una activitat ec166735_440881925995313_1980339958_nonòmica que en el seu dia a dia contribuís a fer un món millor. A més, la moda sempre m’ha agradat”, explica Cecilia. Per atraure clients en un carrer tan fashion han optat per models que siguin molt portables en el dia a dia.

Totes les marques reunides a Humus són ecològiques i de comerç just o fabricades a Europa. Hi trobem les franceses L’Herbe Rouge i Marie Cabanac, la brasilera Tudo Bom, (tot un descobriment també en moda per a home) i la barcelonina Ecoology. Pel que fa a complements, tenim les sabates de Nagore (amb un peu a Menorca i l’altre a Barcelona), bosses de roba de vius colors del Senegal, les precioses bosses i portamonedes de Smateria de Cambodja confeccionats a partir de roba de mosquiteres o seients de moto reciclats i els impermeables de la marca gallega Equilicuá fets amb fècula de patata totalment biodegradables.

Foto humus1Peces multicolors que destaquen sobre les parets blanques en lleixes i penja-robes de fusta fets pel propi Guillén o penjades en perxes de cartró portades de Londres. “Buscava quelcom semblant fabricat aquí però no ho he trobat” es lamenta Cecilia. També són de fora molts dels clients d’Humus, donada la seva ubicació, però espera que poc a poc la coneguin els autòctons. En qualsevol cas, detecta molt d’interès per la moda ecològica. “Hi ha gent que en llegir el rètol, entra a preguntar-me què vol dir vestir sostenible i els agrada la idea”, explica.

Em fixo en una samarreta de Tudo Bom per 39 €, en un bonic vestit tricolor de franges horitzontals de la mateixa marca per 84 €, o u un altre de més sobri de Ecoology per 115 €. Preus raonables com els que anys enrere acostumàvem a pagar per roba de qualitat i duradora abans que el low cost arrasés. Al cap i a la fi, tot té el seu preu. Si no el paguem els consumidors, qui el paga?

Humus
Avinyó, 29
Tel. 931 86 41 29
Gòtic – Ciutat Vella
Veure mapa
humusbarcelona.com
Share

4 comments on “Humus: nova botiga de moda ecològica per a home i dona”

 1. Lidia says:

  Fa bona pinta l’Humus. Algun dia que vagi pel centre em passaré a mirar les sabates, són molt xules.
  Jo vull recomenar una botiga molt maca, amb roba feta a BCN i complements fets a mà: Nottens, al C/ Sant Antoni M. Claret cantonada amb Cartagena. No us la perdeu.

  1. Imma Tortajada says:

   Gràcies Lídia. Prenem nota de Nottens.

 2. AT says:

  ¡ qué preciosa tienda! y la ropa y los complementos son increíbles !!! La verdad es que merece la pena hacer una visita y salir con alguna de las cosas tan estupendas que teneis. Gracias.

 3. Marta says:

  Un tracte acurat i respectuós amb un producte tant étic com de qualitat. Benvinguts Humus!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *