Bagauda: un reducte autèntic i eco enmig del Gòtic

No, no és un deliri d’endormiscament: es poden prendre tapes amb ingredients de qualitat (bona part d’ells ecològics) en un ambient acollidor enmig de la samfaina turística que es cou al voltant de la catedral de Barcelona. On? Al bar Bagauda.

Del Bagauda, el primer que em crida l’atenció, ja des del carrer, són els tamborets i les cadires de fusta penjats a la paret enrajolada de blanc. No es tracta d’un ornament purament decoratiu sinó que, com m’ aclareix en Lluci, l’encarregat, tots els seients no hi caben en el petit local. La solució, però, marca una identitat visual inconfusible (“el bar de les cadires penjades la paret”).

La segona cosa que m’atrapa del Bagauda és l’ambient entranyable, gairebé familiar, que s’hi respira amanit amb bona música i un servei moBHZ62EXCIAAnI1alt càlid i amable. És l’hora de berenar. Hi tenen les pastes i pastissos saborosos i ecològics de Barcelonareykjavik així que vaig a tret segur. Prenc un tall de coca de forner i un tallat amb cafè i llet orgànics de Saula i La Selvatana, respectivament. Les infusions també són orgàniques, d’Herbes del Molí. Tanmateix en Lluci i la bona pinta dels pintxos (amb pa de Barcelonareykjavik, naturalment) em fan pensar que potser no he triat la millor opció ni la millor hora. Al Bagauda l’especialitat són les tapes i plats per dinar o sopar.

BGhjh9TCQAA1f4wEl secret rau en triar les millor matèries primeres (moltes locals o orgàniques) i jugar amb elles sàviament. En Lluci destaca el Bacallà d’Islàndia, els embotits de Llabià. el formatge de Betara, artesà i ecològic i la carn també ecològica. També hi tenen conserves d’alta gamma com les de La Piedad. A més, en són remarcables les croquetes i les truites. El vermut és local el Morro Fi, elaborat a Barcelona per bar del mateix nom o Pahí (del Priorat) o d. A més hi podem trobar vins i caves ecològics de Parés Baltà.

Autòctons i forasters espavilats, aquí sota teniu les coordenades per localitzar l’aldea gal·la (o millor dit, ibèrica) del Gòtic on menjar viandes exquisides.

Bagauda Bar
Pi, 5
Tel +34 931752556
Gòtic – Ciutat Vella
Veure mapa
Share

One comment on “Bagauda: un reducte autèntic i eco enmig del Gòtic”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *