COCO-MAT: el luxe de dormir sobre elements naturals

Quan em dirigeixo a COCO-MAT no puc deixar de pensar en la Història de les Coses d’Annie Leonard. Recordeu la imatge del ninot en un cadena de muntatge submergint en un barril de productes tòxics el coixí sobre el qual posem el cap 8 hores cada  dia? Ja el 1989, Paul Efmorfidis, el carismàtic fundador de COCO-MAT, va decidir trencar amb aquesta manera irracional de produir sistemes de descans i elaborar-los de forma totalment artesanal i natural a Grècia. Des d’aleshores COCO-MAT ha obert botigues en 12 països, una d’elles a Barcelona.

Coco-Mat 37Quan arribo, el dependent, en Pol, primer de tot m’ofereix un cafè o un suc natural. L’hospitalitat grega és marca de la casa i en Pol la té ben estudiada “si véns a visitar-me a casa meva, el mínim que puc fer és oferir-te alguna prendre alguna cosa”, explica. És clar que COCO-MAT no és una botiga a l’ús sinó que vol ser un espai de trobada per a tots aquells que practiquen els valors i l’estil de vida que proposa COCO-MAT. Així, s’hi fan activitats diverses com ara, tallers de pintura ecològica, de ioga, d’alimentació saludable etc. que podeu seguir pel bloc Sleep on nature. També s’hi pot gaudir d’un exclusiu COCO-MATssage®.

Centrant-nos en els sistemes de descans, cal destacar que estan fets de la manera més ecològica i saludable possible: a mà, només amb materials naturals i sense gens de metall, doncs, segons m’explica en Pol, “el metall és un conductor d’electricitat. Cos humà i metall no és una bona combinació i ara que vivim envoltats d’ones electromagnètiques encara menys”. A COCO-MAT els matalassos es fan amb làmines de cautxú natural (97%) en lloc de molles, fibra de coco elàstica per la seva capacitat de ventilació, crinera de cavall per regular la humitat, algues marines recollides de la platja per la funció antial·lèrgica del iode i cotó certificat Oeko-Tex. El súmmum del luxe natural és el llit de quatre nivells, (“el de la princesa del pèsol” en paraules d’en Pol. A banda tenen roba de llit de cotó o lli orgànics certificats i mobles de fusta ecològica FSC. També els mobles reciclats de l’Artlantique que també vam veure a l’Estoc.suitdest

Els preus oscil·len entre els 1.800 euros per un matalàs doble fins als 6.000 euros del llit de quatre nivells. La proposta de descans natural de COCO_MAT és tot un luxe i per tant no és apta per a totes les butxaques però tampoc per a totes les prioritats. “Hi ha gent que ve a la botiga amb un cotxe de 60.000 euros i em diuen que els preus són cars. Sovint ens gastem més diners en les tauletes de nit i en el capçal que en el propi llit on passem 8 hores cada dia i del qual depèn la nostr salut”, afirma en Pol.

Ara bé, si voleu gaudir, ni que sigui per pocs dies, de l’experiènca de dormir en un llit COCO-MAT podeu fer-ho en alguns dels hotels col·laboradors com ara els Born Apartments a Barcelona, Mas de Torrent a l’Ampordà, l’Hostal Empúries a l’Escala, Cal Felipet a la Cerdanya, o l’Hotel Tahití a Formentera,entre molts altres arreu del món. El Tahití i el Mas de Torrent, per exemple, disposen de la suite COCO-MAT, composta únicament d’elements COCO-MAT i amb gimnàs incorporat a  per exemple.

COCO-MAT
Balmes, 229
Tel. +34 932 38 07 11
Galvany – Sarrià Sant Gervasi
Veure mapa
www.coco-mat.com
Share

One comment on “COCO-MAT: el luxe de dormir sobre elements naturals”

  1. Caroline says:

    Hola, donde estais ahorra en Barcelona? La tienda de Balmes esta cerrada me parece…Gracias

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *