Mama’s Cafe: menjar ecològic i vegetarià com a casa

“La idea del Mama’s Cafe és que en qualsevol moment del dia hi puguis recalar per prendre una sopa i un plat com fet per la teva mare en un ambient càlid que et fa sentir com a casa”, m’explica Christina la copropietària i autèntica mama d’aquest cafè amb cuina ecològica contínua. Ella, el seu marit i les seves dues nenes viuen dalt del bar-resturant i potser per això considera el local una extensió de casa seva. De fet, la decoració del salonet interior recorda la d’una sala de casa amb sortida al jardí, l’espai més encantador del Mama’s Cafe.

Quan es tracta d’abastir-se, la Christina també ho fa com si fos per casa seva, doncs molts dels seus proveïdors són als qui ja comprava les pròpies viandes abans d’obrir el restaurant ara fa poc més d’un any. Per exemple, les fruites i verdures són de la parada ecològica del Mercat de l’Abaceria. “Comprar productes ecològics per a un restaurant és molt difícil doncs els proveïdors t’exigeixen una comanda mínima i et cobren el transport. Fer una comanda mínima és especialment impossible quan tens un restaurant que canvia la carta cada dia i vols oferir, majoritàriament, verdures fresques. Així que la millor opció per a nosaltres va ser comprar al mercat”, afirma la Christina.

D’aquesta manera, la propietària del Mama’s Cafe assegura que el 90% dels ingredients que fan servir són ecològics incloent el vi de la casa que és d’Albet i Noya o el cafè de Cafès Cornellà. La rebosteria casolana està feta100% amb ingredients orgànics. Tanmateix, també compren a petites empreses locals i artesanals a les que volen recolzar. Per exemple, el pa és en part ecològic de Barcelona-Reykjavik però també prové del Forn Europa, un negoci familiar que la Christina coneix bé al igual que els gelats de Tomo II, una de les gelateries artesanes del barri que usa productes naturals i de temporada. Per beure a més dels sucs ecològics de Cal Valls i de la cervesa bio Schneider Mein Grünes, i Moritz hi tenen cerveses artesanes catalanes com Toc d’Espelta, Domus Aurea, o Bleder Cova de Drac i els vins artesanals sense sulfits d’Ecocci.

El Mama’s Cafe és ideal per esmorzar un deliciós pastís o una galeta bressolat amb música de Dinah Washington connectat al wi-fi. També per dinar la crema i el plat del dia (en la seva versió vegetariana o no) com per exemple pastís de polenta amb amb verdura, salsa de tomàquet, pesto de julivert o verat a la planxa amb mongetes blanques i olivada. Fora d’aquest menú hi han amanides i bocates (recomano el d’albergínia, pebrot, carbassó, ceba amb formatge de cabra i pesto). Per la nit també es pot passar a fer un còctel al sofà. Llàstima que el jardí tanqui entre les 8 i les 9 del vespre excepte durant les festes de Gràcia. La Christina m’ho explica: “volem entendre’ns amb la comunitat i no causar molèsties als veïns. No tot consisteix en treure el màxim benefici”.

Mama’s Cafe
Torrijos, 26
Tel. +34 932 10 00 50
Vila de Gràcia
Veure Mapa
www.mamascafegracia.com
Share

2 comments on “Mama’s Cafe: menjar ecològic i vegetarià com a casa”

 1. Descubrí ese restaurante hace poco. Me encanta. He pasado horas charlando tranquilamente con amigas allí –muy a gusto…

  Me encanta saber lo que cuentas en el artículo sobre el uso de negocios locales como proveedores.

  Excelente filosofía hecha realidad.

  Gracias, Imma, una vez más, por iluminarme sobre mi barrio de Gracia.

  1. Imma Tortajada says:

   Gracias por tu comentario. Por cierto que la propietaria, Christina, es paisana tuya, de Chicago.
   A ver si un día tomamos un café en el Mama’s.
   Besos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *