Ivori, Murmúr i La Tercera: nova moda de Barcelona que es ven al Born

Quan arribo a la plaça de Jacint Reventós i aparco sota les tipuanes que deixen voleiar les seves flors sobre la meva bici, penso que encara queden moments màgics per viure prop del Born. Em despisto pels carrerons buscant la botiga Ivori com un turista més dels molts que vagaregen per aquí. Els bars i botigues els invoquen, gairebé els suplique la seva presència amb missatges en anglès escrits en rètols i pissarres deixats a terra. “Made in Barcelona” “Handmade” “Local” són algunes de les paraules màgiques i jo em pregunto perquè havent-hi tanta oferta de botiguesde moda de Barcelona vull parlar precisament d‘Ivori.

Quan finalment la trobo, confirmo que els records no m’han enganyat: Ivori és una bona tria. Perquè la roba s’ho val i m’enamora el local amb el seu sostre pintat fa 200 anys amb bigues de fusta portades de Cuba. La botiga és petita però reuneix una selecció interessant i prou àmplia de creadors de moda de Barcelona tant de roba com de sabates, bijuteria i bosses que fabriquen les seves peces de forma artesanal i local. Hi ha dues marques amb més presència (o tres, per ser exacte). Una és Alexandre Nedderman, l’ensenya de la Carola i la seva sòcia Alba. La Carola a més és la propietària i ànima de la botiga doncs és qui l’atén gairebé tots els dies. Ella m’explica que va obrir al desembre i m’ensenya les seves propostes per aquest estiu: vestits molt femenins i graciosos monos de pantaló curt amb estampats atrevits que evoquen una exuberància tropical refinada. A més, la Carola ha llençat la marca pròpia Ivori amb dissenys més bàsics, colors llisos i preus més ajustats. A més dels dissenys propis, la Carola comercialitza les delicades peces en seda de Borne de Elise Berger, o els amplis models de Maria Roch.

Si ens calen complements per vestir no cal que sortim d‘Ivori per trobar sabates oxford de Mus & Roew, sandàlies de Naguisa, bijuteria de Penajewels o les petites bosses de Laura Miret. A més hi tenen preciosistes banyadors de Jää by Lula Pubill que gairebé fa llàstima mullar-los.

Davant per davant d’Ivori hi tenim La Tercera, la segona botiga de la qual parlem però el tercer taller que ocupen Irene i Clara d’aquí el nom del local que és també botiga. Aquestes dues dissenyadores són les artífexs de la marca Name. Per la col·lecció de primavera-estiu han optat per peces llises en colors pastel i amb patronatge simple. Moda de  Barcelona i sense data de caducitat, per tant, sostenible.

murmurTambé són intemporals els dissenys de la Montse per la seva marca Murmúr que ven a la botiga del mateix nom. Ara hi trobem vestits senzills i còmodes amb estampats discrets i, sobretot, molt afavoridors. A més de Murmúr, la Montse ha arrencat una altra marca, marsalada amb l’arquitecte Pavel Cueto. Marsalada són camisetes però també bosses i litografies amb il·lustracions de llocs emblemàtics de Barcelona, ideals per qui vol endur-se un record de la ciutat que no sigui una cutrada kitch. Aquests articles es troben a Murmúr però també a punts d’interès turístic com ara la Pedrera, la Casa Museu Güell, o el Park Güell. Ara estan preparant una col·lecció que no només és feta a Barcelona sinó també amb cotó orgànic. Els nous models veuran la llum a mitjans d’agost o primers de setembre  i, en paraules de la Montse, són urbans i mediterranis com la mateixa Barcelona.

 
Ivori
Mirallers, 7
Ribera – Ciutat Vella
Veure mapa
www.ivoribarcelona.com
 
 
La Tercera
Brosolí, 4
Ribera – Ciutat Vella
Veure mapa
www.latercerashop.com
 
Murmúr
Vigatans,6
Tel. +34 933103666
Ribera – Ciutat Vella
Veure mapa
www.murmur-barcelona.com
Share

One comment on “Ivori, Murmúr i La Tercera: nova moda de Barcelona que es ven al Born”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *