C3Bar: una terrassa tranquil·la i eco al Raval

En un racó de la plaça dels Àngels, deixant enrere el so dels skaters rodant per l’asfalt, s’accedeix a una altra plaça molt més tranquil·la, la de Joan Coromines. Allà hi dóna la terrassa del C3Bar que és tant com dir, el Bar del CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona). Aquí, al bell mig del Raval, es pot prendre plàcidament un menú de migdia o fer un mos saludable, econòmic, i ecològic. I és que malgrat ser la cafeteria d’un equipament cultural, el C3Bar no s’ha conformat amb complir l’expedient funcional d’alleujar la fam dels visitants. El menjar és de bona qualitat, la decoració cuidada i la terrassa molt agradable.

Diversos propietaris d’hostaleria han explicat a slowBCN com n’és de difícil oferir un menú 100% ecològic ara per ara a Barcelona. És lògic, però, que els clients d’un restaurant bio vulguin saber exactament què és orgànic i què no ho és. Al C3Bar ho especifiquen de forma clara i honesta en la seva carta. Tots els ingredients escrits en negreta són ecològics. Així, per exemple, podem saber que l’hamburguesa és eco però la guarnició que l’acompanya, no. El compromís del C3Bar és que de cadascuna de les tres opcions que proposen per a cada plat del menú, com a mínim una és ecològica. D’aquesta manera, si volem, podem fer un menú complert totalment ecològic. I tot això per 11, 30 euros entre setmana i 13,95 el cap de setmana. Per un euro més, enlloc d’aigua, podrem acompanyar-lo amb una copa de vi eco.

L’especialitat de la casa és l’oferta de carn ecològica com ara hamburguesa i botifarres. Una opció que s’agraeix doncs sovint s’identifica orgànic amb vegetarià i en molts restaurants bio les úniques hamburgueses que podem prendre són de tofu. A banda de la carn, també són orgàniques la majoria de les fruites i verdures comprades a una fruiteria del carrer Valldonzella, els sucs de Cal Valls, el cafè de Mundo novo i la llet de vaca.

Com a postre o per berenar compten amb pastissos casolans com ara Tatin de poma, de la qual estan especialment orgullosos així com una àmplia gamma de llets vegetals i infusions. Si el que voleu es fer el vermut en trobareu d’artesanals com el Gran Solera. El públic del C3Bar és variat, no només hi van els visitants del CCCB, sinó també els empleats, estudiants de les facultats properes i passavolants de tota mena. Us animeu a venir-hi a fer una “relaxing cup of café con leche”, con deia aquell?

 
C3Bar
Montalegre, 5
Tel. +34 933 01 06 30
Raval – Ciutat Vella
Veure mapa
www.c3bar.com
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *