Fastvínic:on el fast food es torna slow

L’slow food comença amb unes preguntes: d’on ve el que mengem? Qui i com ho produeix? Al Fastvínic ens en donen les respostes posant les cares  darrera de cada aliment i situant-ne l’origen en un plànol.  La decoració i la guia del local estan estan salpebrades amb mapes de Catalunya i amb fotos de proveïdors, com la de Xavier Barriga de Turris, encarregat de proporcionar el deliciós pa per als entrepans. Així, puc esbrinar que l’albergínia del meu entrepà l’han conreat la Nani i la Montse de Llavaneres, que el formatge l’ha fet el Salvador a Adrall (Lleida) o que l’oli el produeix en Josep d’Amposta. Ingredients de qualitat i proximitat i, en la mesura del possible ecològics que, units amb mestratge, donen un resultat boníssim. D’aquesta maners, es resol l’aparent contradicció entre fast food i slow food. Menjar ràpid (i el bocata és el menjar ràpid per excel·lència) no té perquè consistir en engolir una porqueria.

FV_hamburguesa_carbassa1-986x470La carta d’entrepans conté els bàsics de pernil ibèric o de fuet, el clàssic biquini, el hot dog (això sí de botifarra del perol) i la joia de la corona, el d’hamburguesa ecològica. També hi trobem ofertes poc habituals com el de perdiu escabetxada, el de truita de riu o el de fricandó. El bocata és l’estrella, però l’amanida no desmereix. Destaco especialment la de cous cous amb una simfonia d’ingredients insòlita i exquisida

Capítol apart mereix el vi doncs aquí se li rendeix culte. Al Fastvínic, hi han quatre màquines d’autoservei que dispensen copes de fins a 32 referències de Denominacions d’Origen catalanes a 3 i 4 euros. La màquina manté el vi en condicions òptimes, com si a les ampolles no se’ls hagués llevat el tap. Si us surt més a compte, també hi ha la possibilitat de demanar una ampolla.

1239761_426831477422201_1576453475_nEl compromís va més enllà del menjar doncs tot el local ha estat concebut i bastit amb criteris d’ecodisseny que li han valgut ser el primer local de restauració de Catalunya en haver obtingut la Certificació LEEDen el nivell Gold. La decoració és funcional, com correspon a un local de menjar ràpid, però càlida i agradable. Fusta i entapissats enlloc de plàstic i fòrmica.

Tot plegat fa de Fastvínic una oferta que possibilita menjar de qualitat, proximitat i ecològic a un preu econòmic. El compte per 4 entrepans, una amanida per compartir una ampolla de vi Dèria del Priorat i quatre deliciosos iogurts d’ovella de  Mas Marcè com a postres puja a … és a dir, 15 € per persona. Si voleu la mateixa qualitat de km0 però amb plats més elaborats en l’ambient  distingit d’un restaurant dedicat a la cultura del vi amb 300 referències d’arreu del món,  aleshores aneu a Monvínic, el germà gran del Fastvínic que es troba porta amb porta.

Fastvínic
Diputació, 251
Tel 34 93 487 32 41
L’Esquerra de l’Eixample
Veure mapa
www.fastvinic.com
Share

One comment on “Fastvínic:on el fast food es torna slow”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *