Valnot: peces antigues al barri dels modernets

Feia temps que no baixava al barri de Sant Antoni. Sembla que s’ha convertit en punt de trobada de hipsters o modernets (“modernillos”, en dèiem abans). Per això mateix em feia una mica de mandra trobar-hi falses bodegues de tota la vida obertes fa quatre dies. Tanmateix he vist bastant equilibri entre els locals trendy i les botigues populars i maximalistes de tovalloles i bosses. També hi he descobert Valnot, un establiment que no és ni una cosa ni l’altra: té estil propi.

L’estil és el del seu propietari, en David, que a través de Valnot vol acostar els mobles i objectes de decoració antics i vintage a un públic ampli. En David busca, tria i carrega personalment totes les peces que troba per mercats de Catalunya, Espanya, França i Regne Unit. Fins i tot aprofita les vacances per posar-hi a la maleta peces úniques de decoració, tal com va fer en el seu darrer viatge a Suècia. Després, hi posa el seu ofici per restaurar-les i fins i tot per crear-ne de noves a partir del reciclatge, com les dues butaques fetes amb seients de valnot talladacotxe que ara em contemplen o els llums creats a partir de tulipes antigues. “També he fet una làmpada de peu amb un assecador de perruqueria o una altra amb un far de vaixell”, m’explica.

Tanmateix la principal novetat de Valnot és la possibilitat de restaurar vosaltres mateixos la vostra peça amb en David com a guia. Per 40 € euros, deixeu la peça a la botiga-taller i podeu passar-hi quatre tardes, les que us vagin bé, dedicats a recuperar-la. Ara bé, que el DIY (Do It Yourself) estigui de moda no vol dir que sigui fàcil; demana esforç. Potser per això alguns interessats desisteixen quan en David els ho explica clara i honestament. Sempre hi ha l’opció que sigui ell qui se n’encarregui tot sol de la restauració doncs aquest és un altre dels serveis que ofereix aquesta Valnot.

Pel que fa al gènere, evidentment va canviant. Avui trobem des de un preciós moble de fusta anglès per 800 euros fins a globus de sobretaula per 30 € o un aplic portat de Suècia per 55 €. També hi han alguns objectes decadents com maletes antigues i bicis rovellades que poden ser un original element decoratiu tant en una casa com en una botiga o restaurant. A més, hi trobem utensilis de parament de la llar, alguns amb un toc kitsch com ara una plata de c969245_434157346699872_1017860447_neràmica per a patés en forma de peix amb ganivet a joc. I és que en David gaudeix tant d’una troballa friki com de la restauració amorosa d’un moble art déco com el que ara té entre mans.

Si passeu ara per la botiga hi trobareu exposades il·lustracions originals de Luiki Alonso que també podeu comprar per uns 100 euros la peça. Un motiu més per visitar Valnot, deixar-se caure pel barri de Sant Antoni i sentir-vos hipsters (o no).

 

Valnot

Viladomat, 30

Tel.+34 93 531 41 7

Sant Antoni – Eixample

Veure mapa

valnotbcn.blogspot.com.es

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *