Jaime J.Renobell: mongetes com les de ca la tieta

Un plat de mongetes cremoses i saboroses degustat a ca la tieta  m’ha portat fins aquí. El secret, em va dir, a banda d’una cocció lenta i atenta, és triar una matèria primera de qualitat comprada a Jaime Renobell, al Born. I aquí em teniu, a la botiga de llegums, farines, espècies i fruits secs a granel ubicada sota els porxos del Passeig Picasso, contemplant els grans sacs de faves i mongetes sense decidir-me a triar entre les setze varietats que hi tenen.

Hi ha la mongeta perleta, la planxeta (no confondre amb la planxada ni amb la del ganxet). L’arrocina, la fava verdina, la pilarica, la ronyó i la de Tolosa. De Tolosa també hi ha de negra i frijoles de tots els colors. No oblidem el garrofó, imprescindible si volem fer una paella valenciana autèntica. Parlant d’arròs, en tenen del Delta i de l’Albufera, l‘arròs bomba de Calasparra que no es cova, integral vaporitzat, basmati, salvatge, negre, especial per a sushi i per a rissotto. Ara bé, les farines s’enduen la palma quant a Renobell_4-1024x768-compressorvarietat. Hi compto 23 classes diferents! De blat, de força, d’espelta, de kamut, d’arròs, multicereals, de civada, de sègol… ideals per a fer pa i rebosteria casolans.“En realitat en tenim més però sempre en falta alguna”, s’excusa el depenent amb bata verda.

L’àmplia gamma de farines, llegums i cereals inclou també varietats bio. La presència d’aliments ecològics va ser una de les novetats introduïdes a Jaime Renobell quan el futur s’albirava difícil per a una graneria tradicional. Aleshores van decidir adaptar l’oferta a noves demandes: productes bio i de dietètica (per exemple, hi ha també diversos tipus de llet, de segó, de soja, ..). També han incorporat alguns productes exòtics sense descuidar l’àmplia selecció de proximitat. Per a qui creu que les nous vénen de Califòrnia aquí hi trobara vàries opcions locals

El que no ha canviat a Renobell és l’atenció personalitzada del personal amable i expert que atén i aconsella a una clientela tant heterogènia com nombrosa provinent de tot Barcelona i rodalies. Si voleu estalviar cues, es pot fer la comanda per telèfon o internet i recollir-la a caixa 48 hores després. Els preus són prou ajustats tenint en compte la qualitat del producte ja que es venen Renobell_2-e1384301297853-1024x768-compressora dojo i en quantitats mínimes; 250 grams en alguns casos o a kilos, com les llaminadures. Per exemple, els pinyons surten per 59, 80 euros el kilo, més barats que a qualsevol supermercat.

Al final no hi he comprat mongetes però me n’he endut un kilo d’arròs integral bio, una capseta de safrà, 250 grams d’avellanes de Reus, 250 grams de Curry India i un joc d’olors que quan obro l’armari de la cuina em porta de nou sota els porxos del passeig Picasso a Can Renobell.

Jaime J. Renobell
Passeig Picasso, 34
Tel. +34 93 31 76 36 – +34 93 319 66 92
Ribera – Ciutat Vella
Veure mapa
www.jrenobell.es
Share

2 comments on “Jaime J.Renobell: mongetes com les de ca la tieta”

  1. Albahar says:

    Sólo los pijos no hablan del precio de la comida.

    1. Imma Tortajada says:

      Puede que tengas razón. En slowBCN solemos mencionar algún precio de los artículos aunque es cierto que últimamente hemos dejado un poco de lado esa costumbre. Quizá vale la pena recuperarla. Ahora bien, pijos los somos ahora igual que antes 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *