Oslo: el caliu de 33 creadors i artesans

A Oslo no fa pas fred. El caliu de 33 artistes a la recerca de la bellesa es fa sentir en aquest petit local de Gràcia curull d’objectes singulars fets a mà: vestits, tocats, il·lustracions, bijuteria, clauers, bosses, ceràmica… I com que qui s’arrima t’estima (o viceversa) de la proximitat de l’espai compartit neixen complicitats i projectes nous entre ells.

Oslo seria un bon exemple que la col·laboració dóna més bons fruits que la competitivitat tal com vam veure també a Paella Showroom o Coshop. La fórmula d’Oslo és senzilla i efectiva. Entre tots els dissenyadors sustenten les despeses fixes del local per tal de disposar d’un

oslo_2-1024x678-compressorracó (més o menys ampli segons la contribució) on exposar i vendre les pròpies creacions. La gestió i l’atenció de la botiga corre a càrrec de quatre d’ells; l’Aloma, l’Ana, la Darabil i la Maria que a canvi disposen d’un taller on treballar rere el finestral rodó de Torrent de l’Olla.

Per això mateix Oslo és un espai viu on es cus, es solden joies, es restaura una vitrina antiga per a la botiga, es fan reunions i tallers a la taula de la cuina i, tant les peces com els autors, van canviant. Les creacions són diverses però advertim que la immensa majoria són artesanals, moltes a partir del reciclatge i totes molt originals doncs són objectes únics o sèries limitades.

Ens captiven els tocats preciosistes de l’Ana Vivero i la Darabil, la roba de punt de l’Esther Ferrando, les joies de la Maria Ninot, la moda-escultura de l‘Aloma Lafontana, els complements de cuir fet a mà de Cocuan, la cosmètica natural de Sabonaire. Ens sorprenen les divertides il·lustracions, samarretes i objectes impossibles (tirants per aguantar la càmara de fotos) de Miteta, la nova vida dels objectes vells de Homemade Karma (telèfons que es converteixen en làmpades, cintes mètriques en carteres, fitxes d’scrabble en arracades) les noonades per nadons de Noona o el Fotomemorizador, una forma diferent d’endur-se un record de Barcelona…

oslo_3-1024x678-compressorEp! Potser que parem. No hem dit que eren 33 artistes? El millor serà que aneu vosaltres mateixos a Oslo a mirar tot el que hi ha i potser que trobareu un regal exclusiu per Nadal o us acabareu apuntant a un taller dels molts que organitzen seduïts per la calidesa i simpatia de les oslenyes residents.

 
 
Oslo
Torrent de l’Olla, 164
Tel. +34 931 05 64 37
Vila de Gràcia
Veure mapa
www.oslobarcelona.com
Share

5 comments on “Oslo: el caliu de 33 creadors i artesans”

 1. OSLO says:

  Quines paraules mes maques que ens dediqueu, gràcies de tot cor 😉

 2. DARABIL says:

  És tot un plaer compartir projecte i espai amb creadors d’aquesta qualitat.
  Aupa Slow!

  1. Imma Tortajada says:

   Un plaer haver-os conegut a vosaltres i la vostra feina. Endavant!

 3. Vincent Gonzaga says:

  What a fun space to visit…full of beautiful and intriguing objects!

  1. Imma Tortajada says:

   and what a nice photos in this post, don’t you think? 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *