Usagui: una autèntica teteria japonesa a Barcelona

Mireu la lluna si hi teniu ocasió. Què hi veieu a les taques fosques dibuixades a la superfície? Potser el mar de la tranquil·litat? Els japonesos diuen que hi ha un conillet pastant mochi, uns populars pastissets d’arròs. Us diré un secret: he descobert que aquest Usagui (conill en japonès) que fa deliciosa rebosteria japonesa artesanal, té el seu cau al barri del Farró, a Barcelona.

Baixo les escales de la teteria Usagui, un agradable semisòtan del carrer Santjoanistes. Sobre la barra hi han els mochi i el conillet (de ganxet). També hi trobo la Jun, propietària de l’Usagui i rebostera artesana nascuda sot el signe del conill. Les casualitats no existeixen, em dic a mi mateixa.

Usagui_3-1024x680-compressorM’explica que quan va arribar a Barcelona com a estudiant va veure que a la ciutat hi havia prou oferta de restaurants japonesos però en canvi va trobar a faltar teteries com les del seu país, amb la rebosteria artesanal autòctona i una àmplia carta de tes. Primer va començar a fer dolços per encàrrec i fa prop d’un any va fer realitat el seu somni d’obrir una autèntica teteria japonesa a Barcelona: l’Usagui

La Jun és qui elabora, no només els daifuku mochi ,sinó també els melon pan, els roll cake, els pound cake, els flams i tots els dolços que podeu degustar a l’Usagui. Els mochi estan fets amb pasta d’arròs, els pound cake oi els roll cake  s’assemblen més a un pa de pessic farcit. El fet diferencial el marquen ingredients que per a nosaltres són insòlits: maccha (una varietat de té verd en pols), te negre earl grey, azuki Usagi_2-1024x768-compressor(mongetes roges japoneses) sèsam negre, tofu … Encara que també hi fan pastissos de xocolata, llimona vainilla, cirera… Tot a base d’ingredients naturals sense conservants ni additius. L’àmplia i boníssima oferta de rebosteria feta a mà varia cada dia i també segons les estacions i festes de l’any.

Els tes són capítol apart. Només de verds hi ha més de cinc: el clàssic maccha (el tè de cerimònia), gen maicha, kukicha, sencha, bancha… També hi ha rooibos i d’altres infusions així com combinacions diverses com el Chai (te negre amb gingebre i cardamom). De cara a l’estiu , serveixen els tes freds i frappés amb soda i yuzu, un típic cítric japonès. La Yun domina el ritual de la preparació del te, escull amb molta cura els exclusius serveis de te i aconsella els clients sobre els temps d’infusió.

Des de fa un parell de mesos, la teteria Usagui obre a les 13.30 per oferir un menú de migdia amb dues opcions per triar. Nosaltres, però, hem vingut a berenar (els matins és tancat). Em delecto amb un maccha latte i un pound cake també de maccha amb farcit amb un mochi d’azuki (doblement espectacular). Les parets despullades amb maons a la vista i el sostre amb voltes catalanes creen una atmosfera minimalista i càlida, japonesa i catalana, que convida a un cert recolliment. Amb el bol de ceràmica a les mans em sento com surant en el mar de la tranquil·litat.

Usagui
Santojoanistes, 28
Tel. +34 93 200 55 41
El Farró – Sarrià Sant Gervasi
Veure mapa
www.facebook.com/UsaguiTeJaponesCafe
Share

3 comments on “Usagui: una autèntica teteria japonesa a Barcelona”

 1. LAURA DE MANUEL says:

  Hola!!! qué ganas de saborear un teíto-maccha y un mochi!!! y además si es en compañía de dos princesas como las de la foto ( je je…), con más razón!!!

  Besote :)

  Laura

  1. Imma Tortajada says:

   Los mochis te esperan en Usagui. Las princesas no estan siempre ahí pero creo que ya sabes donde encontrarlas. Besitos!

 2. Vincent Gonzaga says:

  Los mochis allí son increíbles!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *