Vaho Gallery: nova vida a les banderoles publicitàries

El 2001, els dissenyadors de Vaho van tenir una iniciativa original: reutilitzar les banderoles publicitàries de PVC (un dels materials més contaminants que fem servir) per fer-hi unes bosses que ràpidament es van posar de moda. Actualment són gairebé un emblema de Barcelona.

Les banderoles amb què estan fetes copsen diversos moments i esdeveniments de la ciutat. El fet que la matèria prima es vagi renovant i la confecció a mà fan de cada article un objecte únic.

El clàssic de la firma és la bossa tipus messenger que costa 45 euros. Però els models s’han anat diversificant i actualment hi han des de fundes per al portàtil, bosses de viatge i de platja, complets maletins d’oficina, versions trashion dels mítics Baguette o Kelly i també una àmplia col·lecció de portamonedes, carteres i targeters des de 12 euros. Fins i tot es poden adquirir alguns mobles (pufs, cadires…) fets amb banderoles.

Si no us atreviu amb els colors virolats de les banderoles i vulgui una bossa de material reciclat més sòbria, Vaho fabrica en fabrica de negres fetes amb cobertes de roda de bicicleta reciclades i d’altres d’arpillera aprofitant sacs de cafè.

A més de l’ecodisseny, Vaho també hi té una vessant social. El Centre Especial d’Ocupació (CEO) de la Fundació Maresme s’encarrega de manipular i netejar les banderoles amb vinagre (més ecològic impossible). Les peces es confeccionen a la presó Model amb col·laboració amb el CIRE (Centre d’Iniciatives per a la Reinserció).

Actualment hi han cinc establiments Vaho Gallery a Barcelona, quatre a Ciutat Vella i un, el més nou, a Rambla Catalunya.

Vaho Ferran
Ferran, 43
Tel: (+34) 93 304 35 03
Gòtic- Ciutat Vella
Veure mapa
 
 
Vaho Rambla Catalunya
Rambla de Catalunya, 30
Tel: (+34) 93 487 05 65
Eixample
Veure mapa
 
Vaho Bonsuccés
Bonsuccés, 13
Tel: (+34) 93 301 74 19
Raval – Ciutat Vella
Veure mapa
 
Vaho Boters
Boters, 3
Tel: (+34) 93 302 00 06
Gòtic- Ciutat Vella
Veure mapa
 
 
Vaho Pi
Pi, 1
Tel: (+34) 93 412 78 94
Gòtic – Ciutat Vella
Veure mapa
 
Web: http://vaho.ws/
Share

One comment on “Vaho Gallery: nova vida a les banderoles publicitàries”

  1. Núria Busquets says:

    Bon dia,

    voldríem fer un regal d’un bolso fet amb una banderola. Nosaltres ja tenim la banderola, voldria saber com funcioneu. És possible que us enviem la banderola i ens feu la bossa?
    Gràcies per informar-nos.
    Núria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *