Hammam & Henna: un bany de salut pel cabell

És inevitable tenir el cabell com un fregall després de successius tenyits? Algun cop us heu anat a tenyir el cabell i només amb la primera pinzellada ja us pica el cap? Si heu sotmès el vostre cabell a cruels tortures podeu rescabalar-lo amb un tractament natural a la bioperruqueria Hammam & Henna per tal que recuperi salut i bellesa.

Potser perquè només entrar em trobo per casualitat una amiga fent-se un tall de cabell o perquè abans de res m’ofereixen un te, a Hammam & Henna de seguida em sento com a casa. El Manuel i la Sara, director i perruquera de Hammam & Henna, m’expliquen que els tints químics penetren en el cabell i acaben per destruir la cutícula La henna, en canvi, l’envolta, per tant el reforça i protegeix. De fet, hi ha qui s’aplica henna incolora com a tractament doncs deixa el cabell més gruixut i brillant”. També resulta molt adequada per a persones amb problemes de psoriasis, dermatitis i cabells danyats.

HH_2-1024x768-compressor“El cabell ho agraeix i els professionals també, sobretot després d’anys de respirar amoníac” afirma en Manuel. Em comenta que actualment hi han molts tints sense amoníac “però tenen PPD, parabens…” La henna, en canvi es només plantes polvoritzades i infusionades en aigua destil·lada. La que fan servir a Hammam & Henna a més, prové del cultiu ecològic.

A banda de la henna i d’altres plantes, a Hammam & Henna també fan tractaments amb gashoul, una argila amb gran poder purificant indicada per a tot tipus de cabells però sobretot per als greixosos. Pel que fa a xampús i d’altres cosmètics de perruqueria, fan servir els d’Aveda, fets amb ingredients naturals (entre un 90 i un 99%), molts d’ells ecològics.

HH_1-1024x768-compressorSobre l’aparador de fusta, els diferents tipus de henna (o alquena com es diu en català) en àmfores de vidre, llueixen i oloren com un taulell d’espècies en una botiga de queviures. Mentre els observo, la Sara aprofita per desmentir-me alguns dels mites de la henna. “Si que cobreix les canes. De fet es sobre les canes és on actua més el color. Produeix un efecte de reflexos. En canvi sobre el cabell no canós dóna un matís, més lleuger quan més fosc sigui el cabell”. La Sara també nega que posar-se henna equivalgui a tenyir-se de taronja. “Podem fer des d’un ros a un castany fosc, segons el color original del cabell i el temps d’exposició”.

Els tractaments de Hammam & Henna no són per a totes les butxaques ni per qui vagi amb presses. Però si heu decidit invertir en la salut del vostre cabell, en aquesta perruqueria ecològica podreu gaudir-ho en un ambient relaxat amb un te a les mans.

Hammam&Henna
Muntaner, 147
Tel. + 934 52 06 92
L’esquerra de l’Eixample
Veure mapa
www.hammamhenna.com
Share

4 comments on “Hammam & Henna: un bany de salut pel cabell”

 1. Esther says:

  Hola, despres de llegir aquest reportatge, voldría comentar que en aquesta perruquería els champus y mascarilles que fan servir de la marca Aveda, no son tan “naturals” com diuen.
  Llevat que legalment la paraula “natural” es pot possar a qualsevol producte que porti un minim del 95% de plantes y extractes de plantes…
  Aveda en la seva publicitat diu que son un 93% el resta es sintetic com qualsevol altre producte del mercat.

  En tinc les fitxes tècnicques per si voleu asegurar-vos. I us adelanto que fan alergia e intolerancia a molta gent, degut a que son força forts.

  Podeu veure mes sobre tòxics i color amb plantes al llibre La Paleta de las Plantas, escrit per mi i editat a editorial Mandala.

  lapeltadelasplantas.blogspot.com.es

  1. Imma Tortajada says:

   Gràcies Esther! La veritat és que ens fan falta coneixements de química per interpretar les etiquetes però no hauria de ser així sinó tenir les garanties que tot els cosmètics són sans i segurs.

   1. carol says:

    hola imma!! Llevo semanas intentando averiguar el inci de los champus, acondicionadores y fijadores de la marca Aveda y no hay forma de encontrarla…
    Sabes donde lo podría encontrar?? Utilizo esos productos de marcas como madara, jhon master organics que si que tengo la seguridad de que son 100×100 naturales pero no estoy del todo segura con esta marca y después de hacer el cambio en mi cabello con productos naturales no quisiera equivocarme y poner algo que no lo sea.
    He llamado a diferentes peluquerías que trabajan con Aveda en Barcelona donde resido y ninguna me dan la seguridad. Dicen que si, que tienen “la mayoría” ingredientes naturales, bla bla bla pero no es creible..
    hay garantías de que lo que venden sea natural?? o solo un tanto por ciento??
    gracias por responderme y atenderme
    carol

    1. Imma Tortajada says:

     Hola! La única garantía son los certificados que hay muchos. Algunos distinguen certifican entre cosmètica ecològica y natural, como expliqué aquí http://www.slowbcn.com/cosmetica-ecologica-natural-barata/?lang=es
     Yo por mi parte ahora uso Lilà Cosmetics,son ecológicos y de proximidad y me tiño con Henna. Sólo lo digo por si sirve de ayuda. No me pagan por publicidad. :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *