Rosas Craft: l’esperit artesanal es reencarna en el DIY

Odio cosir, però quan veig els projectes que es poden fer als tallers de Rosas Craft, envejo el poder que donen la llibertat creativa i l’autonomia personal de qui pot fer-se una bossa, una faldilla o fins i tot unes calces (sí, heu llegit bé) amb les pròpies mans. Tot plegat podem aprendre-ho en preciós espai, inspirats per l’esperit de l’antiga Barcelona gremial i artesanal, ara reencarnat en el DIY (Do It Yourself).

A l’antic barri de Sant Pere, entre Trafalgar, Via Laietana i Sant Pere Més Baix, retrobo amb emoció l’atmosfera de la Barcelona Vella i el testimoni de la ciutat industrial, just quan creia que els havíem esborrat de la fesomia de Barcelona. Descobreixo Rosas Craft, un taller de costura ubicat en un antic magatzem de l’empresa Castelltort, majorista de merceria i creadora de la xarxa Lola Bfoto-taller-compressorotona. Castelltort ha decidit consagrar aquest espai a promoure i fomentar el DIY que “és oci, estalvi, reciclatge i creativitat” en paraules de l’Ángela Bardají, directora de Rosas Craft

M’explica que a aquí s’hi poden fer cursos de llarga durada (mínim 4 sessions) de costura a mà, a màquina, patronatge, mitja o ganxet i també píndoles de tres hores. Per a aquests tallers, l’Ángela busca propostes sempre originals: tocats, llenceria, una bossa de trapillo estil Chanel... “Avui en dia tenim pressa per veure els resultats i a la gent li agrada sortir d’un taller amb un projecte acabat: una bossa, un coll, una camiseta customitzada. A més, amb el patró que els hem donat en poden fer-se més a casa”.

PB084301-1024x767-compressorA casa o aquí mateix, doncs Rosas Craft és també un club social per cosir en companyia, prendre alguna cosa a la cantina i disposar de màquines amb funcions avançades com una Overlock o una Bernina. El preu és de 1,5 € hora i gratuït per a socis. Els socis també tenen descomptes en tallers i en la compra de material.

A Rosas Craft hi ha tot el material necessari per a realitzar els projectes dels tallers proveït, com no, per Castelltort. Tanmateix només es ven a talleristes, “Castelltort no vol fer la competència als seus clients, les merceries” explica l’Ángela. El que sí podeu venir a comprar és la magnífica llana Shilasdair, 100% natural, tenyida amb tints vegetals amb una gamma de colors i matisos únics. La llana Shilasdair l’elaboren els sogres de l’Àngela, a Escòcia i ella també les ven a yoypuntolanas.com.

Al matí, a Rosas Crafts es respira tranquil·litat. És el moment dels cursos d’inserció laboral en col·laboració amb la Fundació Surt. Es tracta de donar formació a dones en risc d’exclusió social per tal que aprenguin l’ofici de costurera i patronista.

la-foto-1024x764-compressorLa cantina també té una vessant social doncs corre a càrrec de Mescladís, ONG per a l’acomodació d’immigrants. Aquí podeu prendre cada migdia, de dilluns a divendres, un menú ecològic i vegetarià per 10 euros. I si ho preferiu podeu anar a l’Espai Mescladís. Però aquesta és una altra història. Continua en el proper post.

Rosas Craft
Lluís el Piadós, 5
Tel. +34 93 167 03 89
Ribera – Ciutat Vella
Veure mapa
www.rosascraftbcn.com
Share

One comment on “Rosas Craft: l’esperit artesanal es reencarna en el DIY”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *