Espai Mescladís: barreja de cuina i acció social

En el darrer post sobre Rosas Craft vam acabar parlant de la cantina, gestionada per l’organització Mescladís i del seu menú diari 100% ecològic i vegetarià. Si preferiu menjar de carta, prendre tapes o us heu quedat amb gana o ganes de saber més sobre el projecte Mescladís, aquí teniu el segon plat.

Com dèiem, a la cantina de Rosas Craft, Mescladís ofereix un menú diari per 10 €. Avui , per exemple, tenim crema de coliflor amb ametlles o amanida d’espelta amb verdures, de segon quiche de pastanga al curri i compota de poma amb espècies com a postre. Però aquesta organització també disposa d’una encantadora i tranquil·la terrassa envoltada d’arcades medievals i decorada amb mobiliari dispar i acolorit: l’Espai Mescladís. Com està situat al parc del Pou de la Figuera, prop del Born, és un lloc ideal per fer un mos o prendre algunes tapes mentre la canalla juga al parc. És obert des del matí fins les 5 de la tarda a l’hivern i fins les 10 de la nit a la primavera i l’estiu que és quan l’Espai Mescladís és al seu zenit.

Aquí trobareu cuina casolana multicultural  i tapes d’una i altra riba del Mediterrani. Així igual podeu menjar una paella (els dijous, com no) que un hummus o una amanida, tant de menú (12,50) com de carta. Tots les fruites i verdures són ecològiques i les compren a la Xarxa de Consumla-foto_1-1024x764-compressor Solidari així com altres productes com ara el cafè, el te o el sucre, que tlambé són de comerç just. Pràcticament l’únic que no és ecològic són les carns. La Louise, cordinadora de Mescladís destaca les begudes alternatives com ara les cerveses artesanes de pressió Almogàver o Les Clandestines, les sodes Bionade, els sucs de Cal Valls, o la Mate Cola a base d’herba mate. “No tenim ni Coca-Cola ni Fanta” afirma.

Però això només és la punta del iceberg de l’activitat de Mescladís. Es tracta d’una iniciativa d’economia solidària que des de fa 7 anys es dedica a l’acomodació d’immigrants. Aquest objectius es persegueix formant-los com a cambrers o cuiners per a la seva posterior inserció sociolaboral  a través del programa “Cuinant oportunitats” , amb la col·laboració de Cáritas. Tots els empleats de l’Espai Mescladís i la Cantina són exalumnes d’aquest programa. Mescladís també practica la militància en favor de la dignitat dels immigrants a través d’activitats culturals amb base social com ara exposicions fotogràfiques, tallers interculturals de cuina (també per a nens), curtmetratges…

la-foto-1024x764-compressorA través de l’Espai Mescladís, La Cantina, així com dels serveis de càtering, Mescladís busca la sostenibilitat econòmica a més de la social i de consum. “El consum és una acción social per això organitzem també tallers de DIY per l’autonomia del consumidor juntament amb la Xarxa de Consum Solidari com ara, elaboració de productes de neteja o cosmètica, panificació, etc.” explica la Louise. Els propers se celebraran a Rosas Craft.

D’aquesta manera tornem al punt de partida d’aquest petit recorregut pel Barri de Sant Pere i Santa Caterina. Nosaltres pensem tornar-hi. I vosaltres?

 
Espai Mescladís
Carders, 35
Tel. +34 932 95 50 12
Ribera – Ciutat Vella
Veure mapa
www.mescladis.org
Share

One comment on “Espai Mescladís: barreja de cuina i acció social”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *