Andrea Martínez, Malahierba i Modart: 3 botigues de moda made in Barcelona a Gràcia

A Gràcia hi han moltes botigues de roba alternativa i original. Si voleu fugir de les tendències massives sou al lloc adient. Però a slowBCN no ens conformem amb això. Busquem moda made in Barcelona que sigui especial, afavoridora i assequible. Per això hem seleccionat tres botigues que a més a més són taller, on pots trobar als dissenyadors tallant i cosint i preguntar-los directament per la seva moda.

Andrea Martínez: Trobo a l’Andrea tallant patrons mentre escolta als Zombies per Ràdio 3. Em defineix la seva moda com a pop i naïf i amb tocs retro. Trets, però, molt subtils sobre patrons clàssics que fan les seves peces molt versàtils,

Amdrea Martínez Moda made in Barcelona

Foto: Vincent Gonzaga

afavoridores i sobretot molt femenines: vestits entallats, faldilles amb botons davanters, bruses amb llaçades. ratlles marineres. El que si són decididament naïf i encantadores són les calces, que també en fa. L’Andrea comparteix espai amb la seva sòcia Marta creadora la marca Aquí estoy yo, de models fets amb patrons, teixits i fornitures vintage. A més de les peces de les dues sòcies, a Andrea Martínez en trobareu d’altres marques de moda made in Barcelona com Judith Bel o Diario de una Couturier. Menció especial mereix Lia Lee, disenyadora que fa upcycling (crear un objecte nou a partir d’altres de vells). Lia Lee personalitza artesanalment models vintage amb guarniments i detalls de vestits antics confeccionant peces úniques.

Modart, moda made in Barcelona

Foto: Vincent Gonzaga

Modart: La Carme Trias és la dissenyadora i propietària de Modart. La trobo amb un acurat pentinat anys 60, enfundada en una jaqueta vermella creauda  model Origami i fent-se una darrera mirada en el tocador d’estil barroc de la botiga. Ha participat en el vestuari de la pel·lícula Sonata para violonchelo i ara l’equip la ve a filmar i entrevistar per al making off. “És el primer vestuari que faig per a una pel·lícula tot i que n’he fet molts per a teatre alternatiu perquè m’encanta vestir les emocions”, afirma. La Carme porta vint anys en moda, 15 en aquesta botiga pròpia. Va viure els anys daurats, “quan la moda es valorava” assegura, abans de l’eclosió del low cost i el daltabaix econòmic actual. La seva estratègia ara és vendre al nord d’Europa, dedicar-se a fer preciosistes vestits de núvia i de festa que fa totalment personalitzats i a mida, i bastir una col·lecció casual divertida i original: abrics amb estampats de paper de diari o de mapamundi, vestits entallats amb siluetes de les menines o faldilles rectes amb un cartell de cinema clàssic.

Mlahierba, moda made in Barcelona

Foto: Malahierba

Malahierba: A Malahierba no trobo ni el Jesús ni la Marijo, artífex de Malahierba i en canvi hi veig un rètol on posa que el local està en lloguer. La Marina, una becària amb dots per les relacions públiques m’ho aclareix tot. Ells són a Madrid, a la passarel·la Ego, i el local està en lloguer perquè ben aviat es traslladaran a un altre de més gran a Bonavista, un carrer més transitat que no pas l’ombrívol Francesc Giner. Amb la Marina repassem les els signes d’identitat de la firma: el tricot amb dibuixos assimètrics, el jaquard, els teixits amb caiguda i, sobretot, les serigrafies. A la botiga-taller conserven les planxes de totes les col·leccions des que van començar. La Marina considera que Malahierba és moda per a “dones que passen dels trenta però que se senten joves, que són molt actives i que volen anar chic però còmodes”.

Tant Malahierba, com Modart com Andrea Martínez fan moda made in Barcelona: treballen amb tallers de la província de Barcelona i, en la mesura del possible, amb teixits fabricats aquí la qual cosa no és fàcil degut al desmantellament de la nostra indústria tèxtil en ares de la deslocalització. ¿Posem el nostre granet de sorra per tornar-nos a relocalitzar?

Andrea Martínez
Penedès, 12
Tel. +34 933 689 284
Vila de Gràcia
Veure mapa
a-martinez.com
 
Malahierba
Francesc Giner 14,
Tel.+34  935 135 818
Vila de Gràcia
Veure mapa
www.malahierba.es
 
Modart
Astúries, 34
Tel. +34  932380786
Vila de Gràcia
Veure mapa
www.modart.es
 
Share

10 comments on “Andrea Martínez, Malahierba i Modart: 3 botigues de moda made in Barcelona a Gràcia”

 1. Sol says:

  Imma, cada dia m’agraden més les teves ressenyes que em permeten ser cada vegada més coherent en el meu dia i dia i alhora somiar en un món amb més bellesa i més prosperitat per tothom. Moltes gràcies per la feina que fas. Una abraçada.

 2. This post/article will get sent to my tribe in Gracia… Yeah!

  Thanks again…

  Jenifer

 3. Imma Tortajada says:

  Sol, m’encanta com ho has expressat ‘un món amb més prosperitat i bellesa per a tots’. Això és el que voldria.

  Jenifer, a ver si tus amigas y tú hacéis la ruta un día de estos y nos contáis

  Gracias y besos a las dos!

 4. Laura says:

  Me encantan todas las creaciones de Andrea!! Una execelente recomendación.

  1. Imma Tortajada says:

   A mi también me gustan mucho. Y las de Modart Y Malahierba también. En la selección de las tiendas, además de criterio slow, también he tenido en cuenta mi gusto personal.

 5. lia says:

  En primer lloc moltes gràcies Imma per la menció especial !
  Gràcies de nou! @slowbcn.com – @Andreamartinez – Marta Aquí estoy yo::@lialeebcn

  1. Imma Tortajada says:

   Menció especial perquè el que fas és especial

 6. andrea says:

  Nosotras también somos una marca 100% Barcelona.

  saludos y buen trabajo!!

  1. Imma Tortajada says:

   Ecancantados de descubrir nuevas marcas made in Barcelona. ¿Se venden en alguna tienda física de la ciudad?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *