Vida Meva: viandes ecològiques de proximitat i recuperades

Heu provat les nyàmeres? O els espigalls? Que me’n dieu de l’enciam Vilafranquina? I de la poma pota de llop? Si voleu descobrir aquestes menges o les estàveu cercant i no sabíeu on trobar-les, heu d’anar a Vida Meva, una botiga d’aliments ecològics i de proximitat que a més és una petita arca del gust on trobar fruits de llavors recuperades de la nostra terra.

Anys enrere, Poblenou es despertava amb el plany de les sirenes de les fàbriques i a les 6 del matí un eixam d’obrers abarrotava els carrers. Avui en dia les fabriques s’han convertit en centres cívics o biblioteques o tallers d’artistes i a les sis de la tarda els carrers s’omplen de joves famílies empenyent cotxets. Algunes d’aquestes joves famílies, preocupades per l’alimentació del fills, acudeixen a Vida Meva a comprar menjar ecològic mentre la canalla pinta a la pissarra sobre la paret d’obra vista o tafaneja els sacs de llegum i cereals a granel.

20140220_112427-1024x768-compressorLa Cristina també va prendre consciència de la seva alimentació. Va ser arran d’una fibromiàlgia que la va portar a deixar la seva feina de relacions públiques per posar-se a estudiar naturopatia i posteriorment nutrició per acabar obrint Vida Meva juntament amb en David. M’explica que, des de els seus inicis, ara fa dos anys i mig llargs, Vida Meva ha optat per oferir producte ecològic, de proximitat (“ja veus que a l’hivern no tenim tomàquets més que els de penjar”) i, si pot ser, artesà.

Gairebé tot el gènere el compren directament als productors. El fet d’obviar el distribuïdor, permet oferir molt bons preus i conèixer de primera mà com s’obtenen i elaboren els aliments i dur a terme una acurada tasca de selecció. “Hem deixat de treballar amb uns quants productors des que vam començar”, afirma la Cristina.

Per si això fos poc, la Cristina i el David també s’han proposat cercar productes de llavors recuperades: l‘enciam Vilafranquina, els espigalls (un tipus de col precedent del Garraf) o les nyàmeres, un tubèrcul de la Catalunya Nord que la gent es va cansar de menjar-lo durant la guerra i la postguerra però ara s’està reivindicant.

20140220_112110-1024x768-compressorA més d’aquests productes, a la vegada propers i exòtics, a Vida Meva podeu trobar una àmplia selecció de cereals i llegum a granel que inclou des de les mongetes Santa Pau o Miquelet fins el bulgur o el blat sarraí. També pasta a dojo fetes a Catalunya de La Perla de Segre o pasta fresca de La Fresca d’Onyar. Carns de Pirinat o de la Cansaladeria Casanovas. Pel que fa als lactis, llet de Raphel Lladó, iogurts de Ecoplans o formatges de Mas Garet i de Betara. La Cristina em recomana especialment el de cabra a la cervesa. I per descomptat fruites i verdures ecològiques de proximitat o temporada a bon preu per exemple, taronges i mandarines a 1,50 € el quilo o carxofes a 2,90 o enciams a 1,50 € la unitat. Què us sembla?

 
Vida Meva
Marià Aguiló, 68
Tel +34 931 27 23 19
Poblenou – Sant Martí
Veure mapa
www.vidameva.com
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *