Henna Morena: aliment natural per al cabell

No fa gaire us vam parlar de la henna a slowBCN, però no és el mateix que t’ho expliquin que experimentar la henna en cap propi. Per gentilesa de Henna Morena, he provat per primer cop la henna. Sentint encara l’eteri perfum de les herbes i els olis i delectant-me en els reflexos els meus cabells, us explico la meva experiència a Henna Morena.

Quan arribo, em criden l’atenció les capsetes de henna arrenglerades a les lleixes: hi ha amb sàlvia i romaní, amb canyella i hibiscus, amb farigola i ortiga, amb calèndula i camamilla… Per un moment em sento com en una teteria, però on sóc realment?

En una perruqueria segur que no doncs aquí no hi ha rastre de cascs per assecar el cabell, ni infrarojos, ni altres instruments de tortura. Henna Morena és un espai dedicat al tractament natural del cabell en general i a la henna en particular. Tan pots comprar-te un kit de henna i herbes per aplicar-te’l a casa com fer-te el tractament aquí. A banda hi pots adquirir tota mena de xampús, tònics, mascaretes i accessoris (raspalls, bols,) naturals. També mantega de karité pura elaborada a l’estil tradicional de Burkina Faso per l’Associació Ragussi i amb certificat Ecocert.

552928_332232706886488_586834453_n-900x746-compressorQuan em veu, la Sandra, propietària de Henna Morena i estilista amb una llarga experiència, de seguida clissa que necessito: una infusió de romaní i sàlvia que barrejarà amb la henna i l’oli d’ametlles. També m’aconsella l’oli d’ametlles i l’agua de mar per al meu cuir cabellut descamat. Li explico que ja faig servir un xampú natural. “Un xampú serveix per netejar però no li podem demanar que ho faci tot. Un cabell s’ha d’alimentar.”, assegura. Això precisament és el que fem amb la henna: nodrir el cabell amb minerals que el fan brillant i amb volum a més d’atorgar-li uns tons coure que en cada cabell i en cada persona queden diferent.

Un plat de llenties pel cabell

“Els tints artificials cada vegada que te’ls poses se’n duen alguna cosa del teu cabell, la henna cada vegada te’n dóna. És com donar-li un plat de llenties al cabell però hem de deixar-li temps per menjar, per això hem d’estar una hora amb la henna posada. És una cosmètica slow”, afirma la Sandra. Mentre m’estén aquesta papilla pel cabell, m’explica que sempre ha volgut conciliar l’estilisme amb la naturalitat, dos mons que semblaven incompatibles. En els seus viatges a l’Índia i a l’Àfrica va descobrir la henna i, sobretot una manera de cuidar-se i entendre la bellesa ancestral i diferent de la que practiquem aquí. Aquestes inquietuds i experiències la van portar a obrir i encarregar-se de la primera perruqueria ecològica de Barcelona, situada a Biospace. Després va concebre el projecte de Henna Morena, inaugurat fa un any i mig on ja no exerceix de perruquera sinó de terapeuta del cabell.

Henna MorenaPassada l’hora i després de rentar-me el cabell, vaig cap al mirall amb certa por de veure-me’l de “color caoba” com deia la meva mare. El resultat em sorprèn: és el meu cabell de sempre però amb un color més intens, amb matisos subtils i diversos, des del castanya fins al coure que cobreix les meves canes. L’efecte durarà un mes, aproximadament.

Per a rosses, camamilla amb henna

La henna és per a tot tipus de cabell tot i que, segons em comenten quan ja tens un 60 o 70% de canes el resultat no queda tan bé. Si no voleu color, podeu alimentar el vostre cabell amb henna neutra De fet és una altra planta, la Cassia Obovata. La henna que dóna el to coure, en canvi es diu Lawsonia inermis. Per a les rosses, Henna Morena ha ideat un tractament a base camamilla més henna neutra i un pensament de henna que converteix les canes en reflexos daurats.

Henna-Morena2-900x590-compressorPer provar el tractament, heu de demanar hora. Si us animeu a aplicar-vos-el vosaltres mateixes, a Henna Morena us explicaran amb tot detall com fer-ho. “Si saps fer una truita, saps preparar henna” assegura la Sandra. M’acomiada tot dient-me ara ja ets una noia Henna Morena. I vosaltres? Voleu ser noies Henna Morena?

Henna Morena
Esparteria, 12
Tel. +34 933 151 191
Ribera – Ciutat Vella
Veure mapa
www.hennamorena.com
Share

4 comments on “Henna Morena: aliment natural per al cabell”

 1. LAURA DE MANUEL says:

  Imma, té molta bona pinta la Henna Morena i m’ha encantat aixó de que el cabell s’ha d’alimentar… com tot a la vida…

  Laurix:)

  1. Imma Tortajada says:

   I tant! Tranquil·litat i bons aliments, diuen (je, je).

 2. Marta says:

  Fa dos mesos que he començat a usar la henna, es a dir que porto dues aplicacions i ja n’estic encantada.M’ ho vaig rumiar molt,una amiga que feia dos anys que la usava, em va insistir molt i em va acompanyar a la peluqueria Henna morena perque la Maria em veies el cabell i m’aconselles; em va atendre de manera impecable i el resultat ha estat fantàstic, ara mateix tinc el meu color de cabell però amb subtils reflexes de color coure i un brillo, una densitat i un pes diferents.
  I el fet de saber que estas fent servir un producte que resulta ser un nutrient bonissim per al teu cabell…et dona una tranquil·litat…
  Gracies a tots els que m’ heu “guiat”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *