Le Swing i Blow: high vintage,segona mà de luxe

A la pel·lícula Blue Jasmine, l’oscaritzada Cate Blanchet interpreta a Jamsine, una princesa destronada de Park Avenue. S’ho ha venut tot tot però que encara conserva un flamant joc de quatre maletes Louis Vuitton. “Porten les meves inicials gravades, qui les voldria”, es demana. Jasmine, jo sé un lloc on segur que les vendrien, així com tot el teu caríssim guarda-roba. I per les inicials de les maletes o per l’esgrogueïment de la teva jaqueta de Chanel, no cal patir; els restauradors ho deixaran millor que nou.

Es tracta de Le Swing i Blow (la seva germana), botigues vintage d’alta gamma. De fet a Blow ja en tenen de bosses i maletes Louis Vuitton. Una de gran costa 700 euros. Abans que marxeu d’aquest post pensant que no podeu comprar articles com aquest ni tampoc els voleu per a res, us agafo per l’espatlla i us dic: espereu i llegiu.

Blow_LeSwing_2-900x1200-compressorA Le Swing hi ha roba i complements des dels anys cinquanta fins al 90 (tot i que també hi tenen alguna peça dels anys 30) i Blow està dedicada al vintage contemporani. Sembla una contradicció, però es refereix a peces des dels 80 fins a primers del 2000. A Le Swing i a Blow, totes les peces són de segona mà i de col·leccions de dissenyadors de prestigi: Gyvenchi, Dior, Escada... Són autèntics tresors fets per durar, tant per l’estètica com per l’alta qualitat dels materials, de la confecció i dels acabats.

Preus variats

Pel que fa preus, hi ha molta varietat. Des de l’esmentada maleta Louis Vuitton o un vestit de Chanel de 600 €, fins a peces molt més assequibles. Per exemple, a Le Swing trobo una faldilla estampada de Louis Feraud per 69 €, una de ratllada de Moschino per 59 o un trench de Versace per 193 €. M’enamoro d’una caçadora vermella de pell  de Santa Eulalia amb un tacte dolcíssim. Una peça irrepetible que costa el mateix que una de nova però low cost amb tot el que implica. Pel que fa a complements, em fixo en unes ulleres de sol Chanel per 79 euros i en unes sabates de saló de pell gravada marró de Giorgio Moretto del mateix preu.

Blow_leswing_1-900x675-compressorA Blow, descobreixo una camisa de seda 100% de Diane Von Furstenberg i també m’enamoro d’una caçadora. Aquesta és negra, de Karl Lagerfeld, de cotó tractat i costa el mateix que l’anterior. En Renier, l’encarregat amable i educadíssim (com en Wilfredo de Le Swing) m’ensenya una vestit de festa vermell de seda 100% amb escot paraula d’honor que costa 149 €. És de Todo para la Mujer (heu llegit bé), una casa d’alta costura barcelonina ja desapareguda. Una peça única que tractada amb cura ha tingut i tindrà una vida llarga com a fons d’armari d’alguna afortunada. Quan marxo penso en quines festes de la societat benestant de Barcelona haurà estat aquest vestit i a quines les portarà la seva nova propietària? Quantes històries podria explicar, potser tan apassionants com la de la novaiorquesa Jasmine?

I la vostra roba? Quina història podria explicar?

Le Swing
Rec, 16
Tel. +34 933 101 449
Ribera- Ciutat Vella
Veure mapa
 
Blow by Le Swing
Bonaire, 6
Ribera – Ciutat Vella
Veure mapa
 
www.leswingvintage.com
Share

9 comments on “Le Swing i Blow: high vintage,segona mà de luxe”

 1. What a great story! I was captivated. And because you wove such an tinteresting tale, I will definitely check out this store. What girl doesn’t need a basic Chanel to mix with her jeans and black cowboy boots? I think this one definitely does.

  Look for me on the street. With that extra touch of high vintage. And maybe someone else’s initials discretely written, somewhere.

  1. Imma Tortajada says:

   Many thanks, Jenifer. These are the kind of stores that make you fantasize which is so necessary!

 2. Irene says:

  Todo me parece carísimo, solo apto para bolsillos caprichosos muy privilegiados y muy consumista

  1. Imma Tortajada says:

   Gracias por tu comentario Irene. Los precios no son populares ni son aptos para todos los bolsillos aunque son piezas que son de segunda mano y duran toda una vida, por su alta calidad. Eso para mi es totalmente slow. Seguranente por los 59 o 69 euros que cuesta una falda de estas se pueden comprar dos o tres en una cadena low cost, hechas por esclavos y que duran dos temporadas. Eso si que me parece consumista! Hay que cambiar cantidad por calidad.

  2. Estimada Irene,

   quizás te de la impresión de que nuestras piezas son caras, pues Imma se fijó mayoritariamente en prendas de diseñadores con renombre. No obstante, tenemos muchas cosas de épocas pasadas y de gran belleza y calidad ¡desde tan solo cinco euros! Pulseras, pendientes y otra bisutería por ejemplo. Y cinturones, gafas o pañuelos por un poco mas de diez euros. Si lo que buscas es ropa, tenemos blusitas de seda y faldas veraniegas por menos de treinta euros.

   Pásate cuándo quieras por cualquiera de las tiendas, aúnque solo sea para deleitarte con los tejidos glamousosos y los diseños fabulosos de antaño.

   Un cordial saludo,

   Guiselle Berntson Valiente
   socia de Le Swing Vintage SCP

 3. Lidia says:

  Estoy contigo Imma. De entrada los precios altos tiran para atrás, pero no hay que olvidar lo que casi siempre se esconde detrás de una prenda muy barata: trabajadores en pésimas condiciones (incluso ninos), tintes que contaminan, el gasto en combustible para importar Prendas fabricadas muy lejos, por no hablar de lo mucho que copian las marcas “low cost”.

  1. Imma Tortajada says:

   Gracias Lidia. La verdad es que solo ver y tocar piezas tan bien hechas ya es una gozada. Me encanta que existan aunque yo no pueda comprarlas, aunque no pierdo la esperanza… El otro día vi una cazadora de piel en Mango que valía 195 euros igual que que la de Santaeulalia que comento en el post y para mi no hay color, tanto por la prenda en sí, como por lo que hay detrás. Si tuviera 200 euros en el bolsillo para una chaqueta de cuero, tendría clarísimo donde ir a comprarla y, sobre todo, donde no ir.

 4. Maria Dolors says:

  Bon dia, a tothom,
  La meva pregunta es si compreu roba, ja que, tinc alguna peça molt maca, i voldria renovar el meu vestuari.
  Gracies.

  1. Imma Tortajada says:

   Hola Maria Dolors, crec que això ho hauries de preguntar directament a Le Swing. A l ressenya tens el telèfon i la web on trobaràs el mail. Si no, passa per Blow i el Renier segur que atendrà la teva consulta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *