Biciclot: bicis de segona mà, DIY i biciactivisme

A slowBCN som ciclistes militants evidentment perquè, a banda de caminar, és la forma més ecològica i saludable de moure’s per la ciutat. Però també perquè és la que dóna més llibertat. Hi pots pujar al Putxet i o baixar al mar sense esperar l’autobús, ni fer feixucs enllaços recorrent túnels sota terra ni buscar o pagar aparcament, ni estar sotmès a les pujades de preu del transport ni de la benzina. Així ho entenen també a Biciclot que des del 1994 es dediquen a promoure el que podríem anomenar la sobirania en la mobilitat.

El biciactivisme de Biciclot abasta tots els fronts: des dels cursos d’auto-reparació fins al lloguer de bicicletes, passant per activitats lúdiques, cursos d’inserció laboral, venda de bicis de segona mà, escola de bicicleta per a adults o activitats educatives per a infants sobre circulació segura a la ciutat. Tot plegat per fomentar l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport sostenible habitual a la ciutat.

DSCF5089-1024x768-compressorLa seu de Biciclot es troba en una antiga fàbrica del Clot on s’amunteguen les velles bicicletes que omplen el pati i els coberts. La majoria provenen del dipòsit municipal, doncs Biciclot té un conveni amb l’Ajuntament en virtut del qual els cedeix les que estan malmeses. Algunes es destinen als cursos de reutilització. Els alumnes trien la bicicleta a recuperar (o la hi porten si en tenen), durant les 10 hores de curs la posen a punt tot aprenent mecànica i, en acabat, s’enduen la bici que han estat reparant. Per als que volen aprendre més, hi han cursos avançats. També existeix la possibilitat de fer-se soci de Biciclot i disposar d’un taller i eines on fer tu mateix el manteniment i les reparacions de la bicicleta.

DSCN0636-compressorMés enllà del DIY aplicat a la bici, Biciclot també organitza activitats de formació pre-laboral en mecànica de bicicletes per a joves en risc d’exclusió social. Durant el curs, que dura 200 hores, els alumnes recuperen diverses bicicletes que després es posen a la venda a Biciclot mateix. Si us interessa alguna comprar alguna bici de segona mà, heu de passar per aquí de dilluns a divendres per la tarda o dissabte al matí. L’oferta no és molt àmplia però teniu la garantia de què la bici funciona perfectament. Sobretot hi han bicis de muntanya com, per exemple una Orbea o Rabassa per uns 270 euros, i algunes de passeig de la marca Conor o del Decathlon per 170 o 165 euros.

foto-1-1024x613-compressorLluny dels vestigis industrials del Clot, sota la porxada del passeig marítim de la Barceloneta, Biciclot hi té els seu punt de lloguer (incloent-hi tàndems, tricicles d’adults..) així com de rutes guiades. El preu del lloguer surt per 5 € l’hora, 7 dues hores i 10 €, 3 hores. D’aquesta manera, Biciclot tanca el cercle al voltant del consum responsable i la mobilitat sostenible.

I vosaltres, fareu servir la bici aquesta setmana santa?

Biciclot
c/ de la Verneda, 18
Tel. +34 933077475
El Clot – Sant Martí
Veure mapa
 
Passeig Marítim, 33
Tel. +34 932 21 97 78
Barceloneta – Ciutat Vella
Veure mapa
 
www.biciclot.net
 
 
Share

2 comments on “Biciclot: bicis de segona mà, DIY i biciactivisme”

  1. Xus Diaz says:

    Hola, som 6 companys que treballem en bicicleta i voldríem fer un curs de mecànica.. bàsica i avançada! A partir de setembre!

  2. enrique says:

    busco 4 bicis de segunda mano adactables concesta y baul trasero para una plataforma solidaria podeis proporcionarlolas a buen precio estamos enpezando un prollecto solidario mi correo ladrusman@hotmail.com gracias

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *