El Gat Blau: slow food per ser feliç

Diuen que la felicitat s’assoleix quan el que penses, el que sents i el que fas estiguin alineats. Això és el que buscaven la Jo i en Pere. Els planetes també es van alinear perquè es trobessin i junts fessin possible El Gat Blau, un restaurant de km 0 – Slow Food, assequible i acollidor on es cuina, es serveix i es menja per ser feliç.

Tots tenim un somni al calaix. El de la Jo, professora de música a l’escola Ipsi, era regentar un establiment de cara al públic i un dia va decidir que el faria realitat. “Després de veure la pel·lícula Deliciosa Marta, vaig dir ‘no em vull morir sense obrir un restaurant”, recorda. Dos anys després s’inaugurava El Gat Blau. La sort havia fet que la Jo trobés en Pere, el soci ideal. No només era un bon cuiner i un bon gestor sinó que, com explica la Jo,“només conèixer-lo vaig saber que ens entendríem”.

El gat blau va obrir el 2005 com a restaurant de cuina casolana de qualitat amb en Pere a la cuina i la Jo a la sala. Després ell va marxar per empreEl Gat Blau Slow Foodndre nous projectes. Va obrir restaurant El Plat a Rubí i assessorava gastronòmicament la Jo que treballava amb d’altres cuiners. Tanmateix aquests nous camins no els satisfeien. El 2010 van decidir tornar-se a ajuntar al Gat Blau i anar a per totes posant la realització professional i personal per davant: convertirien el Gat Blau en un restaurant d’slow food.

La transició va costar un any i mig. El 2013, Slow Food Barcelona els concedia la placa Km0- Slow Food i l’han revalidat el 2014. El prodigi és que han aconseguit oferir una bona oferta gastronòmica ecològica i de proximitat mantenint un menú de migdia a preu popular (11,50 €)  i un de nit a 22 € tot i que ara estan estudiant oferir carta. Segons en Pere, això “no és difícil, el difícil és trobar algú que t’ho deixi fer, que et permeti encarir el cost de la matèria prima un 70% i mantenir el preu de menú”. Un dels secrets és reduir la quantitat de proteïna animal. Dels vuit plats que ofereixen cada migdia, sis són aptes per a vegetarians. El peix fresc arriba cada dia de la llotja de la Barceloneta i es trien les varietats més econòmiques que en Pere desespina amb mestria. “Sovint la gent diu que no li agrada cert peix però en realitat el que no li agrada es trobar-hi l’espina” afirma el cuiner. Un altre secret és no malbaratar gens ni mica de menjar. “A les escombraries només llencem pells i ossos”, assegura el xef.

El gat blau slow foodD’aquesta manera han aconseguit una clientela fidel que omple cada dia aquest local petit i acollidor. Gent del barri però també comensals que vénen expressament buscant el plaer de l’slow food. Tots gaudeixen d’un ambient i un servei que els fa sentir com a casa i de plats deliciosos com els que vam tastar nosaltres: l‘arròs negre, el pop amb escuma de patata fumada o un bròquil fet al dente. Després d’aquesta funció diària que suposa preparar i servir una àpat per 170 persones, la Jo i en Pere reconeixen que no els queda un gran sou però si la felicitat de viure satisfets amb el que fan.

El Gat Blau
Consell de Cent, 139
L’Esquerra de l’Eixample
Tel. 93 325 61 99
Veure mapa
www.gatblau,com
Share

2 comments on “El Gat Blau: slow food per ser feliç”

  1. Rosa says:

    Seguint les recomanacions de Slowbcn vaig anar un dia a Gat Blau, tot molt bo!

    1. Imma Tortajada says:

      Ens alegrem d’haver-te estat útils. Un lloc fatàstic!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *