Copasetic: gaudir de la vida sense lactosa ni gluten

La Ceri, intolerant a la lactosa i el gluten, es va cansar de sortir a sopar i només poder menjar amanidetes. Amb el seu company Omar van decidir unir les experiències respectives en restauració i cocteleria i obrir el Copasetic, un local on es pot paladejar un suculent menjar ecològic, sense lactosa ni gluten i coronar-ho,  perquè no, amb un còctel clàssic i ben fet.

Tinc un grup d’amigues fantàstiques amb les que quedo per sopar menys del que voldria. Quan ho fem a vegades em demanen que els descobreixi un nou restaurant slow i BBB (ja sabeu bo, bonic i barat). El darrer dissabte les vaig convocar al Copasetic i totes quatre vam estar d’acord que havíem fet diana. I mira si sóc bona persona que us ho explico aquí perquè vosaltres també gaudiu d’aquesta troballa.

Copasetic, ecològic gluten freeVam compartir quatre plats: remenat d’ous amb espàrrecs i feta, hamburguesa de tonyina, amanida de bulgur i una taula grega d’impressionants salses, no en va la Ceri (o potser en català hauríem d’escriure Theri), cuinera i propietària del Copasetic, és oriünda de Grècia. Tot regat amb quatre canyes i una ampolla de vi negre de la casa. Per postres vam compartit una crep red velvet amb mascarpone i xocolata sense gluten ni punyetera falta que li feia. Tot plegat ens va costar uns 60 euros.

Còctel o te?

No ens vam quedar a fer un còctel tot i que el sofà Chester i el bon ambient eren molt temptadors. Vaig tornar entre setmana per prendre un te blanc i fer de periodista xerrant amb els propietaris Ceri i Omar. M’expliquen que van obrir fa un any i que cuinen practicament sense lactosa (pregunteu què en porta i què no)  i que ofereixen molts plats sense gluten (venen indicats a la carta) així com totes les crepes (els celíacs també tenen dret a gaudir d’un postre llaminer!) El pa també es pot demanar sense gluten.

Copasetic_3-900x675-compressorA més del pa, també són ecològics els llegums, l’oli, els ous, la carn que ve del Ripollès, el cafè (Ecologicum de Cafès del Bages), els tes, la llet normal i les vegetals i la fruita i verdura que els porta un pagès del Masnou tot i que completen l’oferta amb fruita i verdura convencional. El pollastre és de corral. Amb tot plegat confeccionen una carta molt atractiva per a tothom, vegetarians i celíacs inclosos. A més de sopar i dinar (hi ha una oferta de migdia que consisteix hamburguesa amb guarnició més beguda i cafè per uns 10 o 11 euros), s’hi pot fer un brunch. El brunch inclou plats tan potents com un esmorzar francès amb truita, croissant, torrada de melmelada, cafè i suc o un de grec amb iogurt, ous remenats amb tomàquet i feta, cafè i suc.

Si el disseny i confecció dels plats responen a l’experiència de la Ceri com a professional de la restauració i com a clienta amb intolerància a la lactosa i el gluten, l’apartat de còctels és cosa de l’Omar. Afirmen que menjar saludable i prendre un bon còctel no és incompatible. “Tot es pot prendre si està ben fet, com els nostres combinats amb suc de fruita natural. La nostra filosofia és gaudir de la vida”. Doncs alcem les copes pel menjar bo en tots els sentits.

Copasetic
Diputació, 55
Tel. 935 32 76 66
La nova dreta de l’Eixample
Veure mapa
www.copasetic.com
Share

6 comments on “Copasetic: gaudir de la vida sense lactosa ni gluten”

 1. rebeca cordeiro says:

  Un post genial i gens intolerant encara que sigui sense lactosa ni gluten!

 2. LAURA DE MANUEL says:

  Un altre slow- encert , Copasetic i bona compañía!! volem més!!!
  Laurix

  1. Imma Tortajada says:

   Noies, se us veu el llautó. M’ha dit un gnom que ja esteu pensant en el proper slow-sopar

 3. LAURA DE MANUEL says:

  Companyia, compañía!! :)

 4. Eva Her says:

  Gràcies per l’article. Canviaria llet normal per llet de vaca. I fruita o verdura convencional..Vols dir de fruteries del barri, de super..? Aquests establiments fa temps que de tant en tant venen també de pagesos. Ojalà! Fos més, és clar.

  1. Imma Tortajada says:

   Gràcies pels teus suggeriments. La llet sense lactosa també és de vaca llavors, per ser exactes hauria d’ahver dit llet de vaca amb lactosa.Pel que fa a la fruita i verdura convencional vol dir no ecològica. En qualsevol cas, l’oferta del Copasetic és tan completa que el millor és tastar-la mmm!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *