Rasoterra: l’art de realçar l’atractiu d’una albergínia

Quan en un restaurant aconsegueixen fer un arròs al curry deliciós amb dos ingredients tant destrempants (per a mi) com moniatos i tofu és que saben el que es fan. Parlo del Rasoterra, bistró vegetarià situat al cor del Gòtic, certificat como Km0 -Slow Food i, per sobre de tot això, gastronòmicament estimulant.

“Saps que aquest restaurant és vegetarià?” li comento a l’omnívor que acaba de compartir amb mi el dinar al Rasoterra. “Ah sí?”em contesta. Resposta que dóna la mida del que ofereix: cuina vegetariana atractiva per a tothom. Amb aquesta filosofia el Daniele i la Chiara ja van obrir fa 13 anys un altre restaurant, el Sésamo. El 2009 van deixar-lo i el 2013 van inaugurar amb un altre soci, el Rasoterra,  el mateix concepte però basat majoritàriament amb aliments de proximitat

Rasoterra, vegetarià Km0 Slow Food“Nosaltres som d’Slow Food de tota la vida però el 2001, quan vam obrir el Sésamo no era fàcil aconseguir bons productes de proximitat. Aquí, a diferència d’Itàlia, la agricultura industrial, es va imposar a la tradicional que ara s’està recuperant, i recuperant també varietats de productes locals més bons”, explica Daniele. Aquesta aposta els ha valgut obtenir la placa Km0 – Slow Food.

El sex-appeal d’una albergínia

Daniele considera que no és difícil aconseguir una oferta satisfactòria que compleix els estàndards d’Slow Food i a bon preu. Però no està d’acord en què el fet de no incloure carn ho faciliti. “Davant un bistec i una albergínia de la mateixa qualitat, per la carnhauré de pagar més però per fer l’albergínia interessant, he d’esmerçar molt més recursos culinaris”, assegura. I jo en dono fe de com n’és de difícil descobrir el sex-appeal de les verdures a criatures i carnívors irredents. La diferència és que al Rasoterra compten amb un xef magnífic, en John.

Rasoterra slow food vegetarià Km0El Rasoterra ofereix un menú diari de tres plats per 10 euros, amb opcions veganes i també gluten free basat en plats senzills però imaginatius. Per la nit, en canvi, ofereixen una carta de platillos i tapes com per exemple, pa amb tomàquet, braves, papas arrugás amb mojo de coriandre, ceviche d’algues de Porto Muiños, broxetes de tempeh i escalunyes…

L’aigua, un bé comú

La beguda al Rasoterra respon a tota una declaració d’intencions. Segons en Daniele, la carta de vins és única doncs totes les ensenyes són de petits productors que coneixen personalment i que saben perfectament com treballen. L’aigua,  de l’aixeta però descalcificada i filtrada per òsmosi, és gratuïta. “Considerem que mai s’hauria de pagar per l’aigua doncs és un bé comú. A França mai es serveix aigua envasada. Aquí el que passa és que és molt dolenta i per això vam instal·lar un filtre osmòtic”, afirma el copropietari del Rasoterra. Una inversió important però que podria ser obligatòria per a tots els restaurants juntament amb altres requisits d’instal·lació, no creieu?

Rasoterra
Palau, 5
Tel. +34 933186926
Gòtic – Ciutat Vella
Veure mapa
www.rasoterra.cat
Share

4 comments on “Rasoterra: l’art de realçar l’atractiu d’una albergínia”

 1. Looks like I’ll be eating sexy vegetables this weekend, thanks to SlowBCN. And Rasoterra. I look forward to it.

  I hope that this is the beginning of the “water as common good” revolution here in this part of the world. How wonderful to have water on the table, simply and naturally. This is the way it should be and we see that it is not hard to do.

  Let the revolution begin. And let’s have great, local food to wash it down…

  Thanks, again.

  1. Imma Tortajada says:

   Sure. Good cuisine is always sexy!

 2. Vicenç says:

  Une carafe d’eau!
  Una expressió tan comú a qualsevol restaurant francès i aqui si la demanes et miren malament (apart que la de la aixeta es imbebible gairebè a tot arreu)

  D’acord en el concepte de l’àigua com a bé comú!

  Una mica més de seny ens fa falta.

  1. Imma Tortajada says:

   Tens raó! Com a mínim hauria de ser normal poder demanar aigua de l’aixeta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *