Moda en positivo: un nou aparador per a la moda sostenible

La moda ètica s’ha mogut i molt aquest 2014 i per arrodonir l’any l’acabem amb Moda en Positivo una nova iniciativa que acaba d’arrencar tot i que els seus impulsors ja porten anys dedicats a la sostenibilitat i a difondre la slow fashion. Moda en Positivo és botiga online però també un showroom on poder comprar offline i moltes més coses.

Després de tant de temps de seguir-la per les xarxes ja tenia ganes de i saludar conèixer en persona la Beatriz Valdivia. Per fi la trobo a Gràcia, prop del lloc on va créixer, al showroom de Moda en Positivo, acompanyada del seu soci i marit Albert Cediel, del fidel i moníssim Floc cap de seguretat, dels mobles de casa la seva mare restaurats amb un toc chic i de les peces de roba i complements que ha seleccionat per a Moda en positivo, tots segons criteris de sostenibilitat i valor social.

Moda-en-positivo_2-900x600-compressorModa en positivo neix de la necessitat de la Beatriz i l’Alberto d’emprendre un projecte junts. Van pensar en moda sostenible perquè Albert havia estudiat disseny de modes però mai s’hi havia dedicat i en tenia ganes. D’altra banda, la Beatriz tenia una llarga experiència en sostenibilitat i responsabilitat social (dut. Arran d’una de res anys estada a Colòmbia, van decidir crear Eco Fashion Latam, per una plataforma per impulsar els dissenyadors i artesans de moda ètica d’Amèrica Llatina.

Llationamericans i locals

De Colòmbia se’n van tornar a Barcelona amb la idea d’obrir una botiga online que incorporés els artesans i projectes socials vinculats a la moda que havien conegut a Amèrica Llatina i els dissenyadors locals de moda sostenible. Així han creat Moda en positivo, botiga virtual però que compta amb un showroom al barri de Gràcia.

Moda en posotov_4«No és el mateix veure la roba per Internet que poder-la tocar,o emprovar-se-la. A més aquí tenim l’oportunitat d’explicar la història que hi ha darrere de cada peça», assegura la Beatriz. En aquest espai podeu comprar les peces de firmes de roba ecològica espanyola, com ara Ecoology, Miu Sutin, Lifegist o Water Puppet, que jo encara no coneixia. «Moda eco que fuig de la estètica hippy» afirma la Beatriz Ben aviat, tindran també moda per a home de la de Sense Nu, per Oriol R. García.

Capítol apart mereixen les peces de Laura Morata i la seva marca Madre Mía del Amor Hermoso. Per primera vegada la Laura accedeix a vendre-les fora del seu magnific atelier del carrer París o de la seva pròpia botiga online. Es tracta de peces exquisides, dissenyades i confeccionades a foc lent i amb teixits d’altíssima qualitat i que en alguns casos són intel·ligents (retenen la temperatura, repelen les taques). Uns models que bé es mereixen ser complementats amb un barret fet per artesans valencians amb més de 100 de trajectòria però posats al dia com són els de Costa y Soler.

Els complements, el tret diferencial

Moda-en-positivo_3-900x600-compressorEls complements són un dels trets diferencials de Moda en Positivo. No només són originals sinó que la majoria incorporen un projecte social i en molts casos vinculats. És per això que la Beatriz me’ls ensenya amb especial carinyo; les bosses Wayuu fetes per les dones de la tribu d’indis colombians del mateix nom, les sabates artesanals i ecològiques (amb talonassos d’agulla i plataformes) d’Incline marca colombiana compromesa amb l’educació, els portamonedes fets amb ampolles de plàstic reciclades que fan les dones d’una presó a Ibagué (Colòmbia o els clutch fets de fique, una fibra natural procedent d’una planta del mateix nom.

La Beatriz em comenta que està ajudant a aconseguir un certificat pel fique. I és que a Moda en Positivo no es volen limitar a vendre. Volen ajudar al creadors de moda sostenible a a donar a conèixer i vendre millor els seus productes. Per això mateix aquest espai més que una botiga és una laboratori d’operacions o podrem veure presentacions, conferències i més. Estarem atents, doncs.

Moda en Positivo
Sant Joaquim,28
Vila de Gràcia
modanepositivo.com
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *