De compres sostenibles pel carrer Astúries

De un temps ençà, el carrer Astúries i voltants s’ha convertit amb una mena d’aparador eco,just, local, vintage i de totes les tendències sostenibles que hi vulgueu afegir. Però en honor a la veritat s’ha de dir que mes enllà de les modes del moment ja fa temps que aquest carrer era un eix comercial on anar a fer compres alternatives i ho segueix sent. La prova? Mireu quants establiments n’hem ressenyat a slowBCN i quants ens queden per fer.

Asturies_2-Conflicto-de-mayúsculas-y-minúsculas-900x605Anys enrere, molt abans que es popularitzés fins l’embaf el terme sosteniblitat, sovint anava al carrer Astúries a comprar roba ‘diferent’ per fugir del aborregament de les grans cadenes de moda low cost. Aquí trobava, i encara podem trobar, botigues de dissenyadors locals com Modart (de Carme Trias), Instinto o José Rivero. També em passava per Olokuti on a més de roba es podia comprar un regal original. Em delectava amb les troballes del brocanter l’Encant de Gràcia. I vaig venir a Tresors de Tanit, molt abans que fos també peruqueria, a buscar l’oli de Rosa Mosqueta que m’havien recomanat.

Asturies_3-Conflicto-de-mayúsculas-y-minúsculas-900x638Per circumstàncies de la vida, actualment un dia a la setmana passejo amunt i avall de carrer Astúries dedicada allò que se’n diu ‘fer temps’. Ara podria impostar una falsa vida slow de vagarejos, fotos filtrades per pujar a l’instagram, te i llibre sobre la tauleta del bar. Què més voldria! La crua realitat és que, gairebé sempre vaig de bòlid aproftiant per fer-hi algunes compres sostenibles. Compro fruita i verdura ecològica a la nova Ecobotiga a preus molt raonables (la taronja va a 1,15 €/kg i la poma golden a 2,10)o entro a BocaBio a comprar sucre o mill. El pa també el podria comprar ecològic a Barcelonareykjavik però m’inclino pel del Forn de Sant Tirs, qüestió de gustos. Em deixo seduir pels cosmètics orgànics de l’esmentada Tresors de Tanit i les olors dels mes de 300 tes de Planeta te on també hi han algunes varietats bio.

Asturies_4-Conflicto-de-mayúsculas-y-minúsculas1-900x647Però aquestes no són les úniques botigues slow. Aquí també hi ha el Woki Organic Market on es pot comprar tot tipus de queviures, cosmètica, productes de neteja, etc. A l’Olokuti des de fa un temps també hi han alguns queviures i gadgets ecològics com ara gerres i ampolles per filtrar aigua, carregadors solars… De roba ja n’hem parlat tot i que no està de més afegir que una nova opció de moda sostenible al carrer Astúries és la botiga de segona mà Humana Vintage. Què falten les sabates? Doncs n’hi ha dues sabateries ecològiques, Nagore (de Menorca) i Sole Rebels d’Etiòpia i amb segell de comerç just). I, com a cirereta d’una tarda de compres sostenibles podeu comprar orxata artesana «de tota la vida» a l’orxateria Astúries, ara que poc a poc es va acostant el caloret del verano.

Barcelonareykjavik, Astúries,20
BocaBio, Astúries,46
Ecobotiga, Astúries, 40
L’encant de Gràcia, Astúries, 44
Humana Vintage, Astúries, 41
Instinto, Astúries, 7
José Rivero, Astúries, 43
Modart, Astúries, 34
Nagore, Astúries, 50
Olokuti, Astúries, 38
PlanetaTe, Astúries, 50
Sole Rebels, Astúries
Tresors de Tanit, Astúries, 65
Woki Organic Market, Astúries, 22
Share

2 comments on “De compres sostenibles pel carrer Astúries”

  1. Marta says:

    De forn, també tenim més avall a Travessera de Gràcia, un mític com el Forn Fortino, dels de tota la vida i que només tenen una botiga.
    Passejar per Carrer Astúries està xulo, però ara ja està ple de coses Eco.

    1. Imma Tortajada says:

      Coneixem el Fortino i ens agrada molt com també en agrada que caada vegada hi hagin més opcions per comprar productes ecològics, al carrer Astúries i arreu. Petons!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *