Ilikemysocks: roba de bebè tendra i respectuosa de cap a peus

ILIKEMYSOCKS_knitting4-compressorLeidis i gentelmen, avui us presentem Ilikemysocks, una roba de bebè i un projecte que fan caure la baba.

El viatge a l’Àfrica per adoptar al seu primer fill el Guillem, i més tard al Thierry, el segon, va ser l’inici de l’aventura de la Meri i l’Oriol, una parella d’arquitectes que van decidir afegir un plus a les seves vides amb Ilikemysocks: una marca de roba de bebè teixida a mà a Uganda utilitzant fibres
naturals.

Guiats pels seus valors, van buscar les matèries primeres i els proveïdors que s’adiguessin a la seva idea: qualitat del producte i traçabilitat durant tot el procés de producció. Cotó cultivat de manera orgànica i tenyit amb plantes dels camps de Perú i llana lliure de tòxics provinent d’ovelles
merines criades en llibertat en els prats de Wyoming, EUA.

ILIKEMYSOCKS_cotton1-compressorUna vegada seleccionades les fibres, van establir el taller de fabricació a Lubanda Village, una petita comunitat rural d’Uganda. En col·laboració amb l’ONG Suubi Centre, van organitzar un equip de 9 dones artesanes, que ara són les professionals que confeccionen les peces de la col·lecció.

I així, asseguts a l’ombra d’un arbre, l’Oriol, la Meri i les dones de Lubanda Village afrontaren el repte de seguir els patrons i, punt a punt, organitzar la producció. Sota el paraigua de la ONG Suubi Centre, el projecte suposa beneficis a la comunitat, a part de donar feina a les dones directament.

Un any després, les petites peces de roba han arribat des d’Uganda: ja està a la venda la primera col·lecció de Ilikemysocks a la botiga online de la marca;www.ilikemysocks.com.

Darrera de cada jaquILIKEMYSOCKS_cotton2-compressoreta, pantaló o mitjons hi ha la tranquil·litat d’haver utilitzat materials que no contenen productes nocius pel bebè, junt amb el compromís d’un sistema de producció ètic que respecta cada persona o animal que forma part del procés de producció de la roba:ningú hi ha treballat contra la seva voluntat ni insatisfet, ni les ovelles han estat maltractades.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *