Mel de romaní: cosmètics, herbes i troballes

Mel de Romani

Mel de Romani

Cada barri té les seves herboristeries i d’entrada diries que vista una, vistes totes. Mel de romaní, des de fa dos anys ocupa el local de «la botiga de les tovalloles», que dèiem a ca els meus pares. Primer m’ha em van cridar l’atenció els seus aparadors sempre arranjats amb molta cura. Després hi vaig descobrir un parell de productes de cosmètica natural molt especials i poc habituals en d’altres botigues del sector.

D’una banda, el llapis de llavis Camaleon fet amb pigments i altres ingredients naturals que es caracteritza pel seu color intens (del rosa al vermell segons el grau d’hidratació del llavis) i la seva llarga durada. D’altra banda, les ampolles flash de D’Shila. Les clàssiques ampolles miraculoses que et deixen la cara acabada de planxar encara que hagis passat la nit del lloro. Les propietàries de Mel de Romaní m’expliquen que D’Shila i Rhatma, malgrat noms tan exòtics, són les marques de Productos Naturales Jenny (bonic nom) una empresa que des de fa més de 30 anys elabora cosmètica natural i orgànica de proximitat i artesanal a Barcelona fent servir aigua del manantial de Sant Antoni del Montseny.

cb5e5064-b160-4dd7-9f53-c041dabb4c82Agraïda per aquestes troballes em decideixo a dedicar un post a Mel de Romaní. Però malgrat la meva afició als potingues i a la seva àmplica oferta ecològic i de proximitat en aquest sentit, per fer justícia a la botiga cal dir que el producte estrella són les herbes. Tant les envasades de Manantial de Salud com, sobretot, les que prepara la Remei (sí, és el seu nom real) i la Mercè. Metre sóc a Mel de Romaní hi passa un reguitzell de gent del barri de tota edat i condició buscant alleujament pel mal de cames, tisanes relaxants o suplements per reduir el colesterol i a més d’herbes reiemeires i suplements hi troben atenció i consells. Mentreobservo l’escena penso que així de càlides i familiars deurien ser antigament les farmàcies.

10001566_1463726387192146_371743655_nPerò si parlem d’herbes, hem de parlar de tes. I és que la Mercè i la Remei estan especialment orgulloses de la seva carta de tes i rooibos que venen a granel. “Tenen una qualitat similar als de les botigues especialitzades en tes”, asseguren i no ho poso en dubte mentre en prenc un dels seus Roibos. Però si preferiu que siguin orgànics també en tenen en bossa de piràmide d’Artemis i Yogui tea.

I això de Mel de Romaní? En tenen, de romaní i d’altres tipus, de Mantial de Salud i de km0 de Mas Buret. Però Mel de Romaní és sobretot un nom que expressa l’ànima d’aquesta botiga: la Remei, terapeuta especialitzada (també fa tractaments amb quiromassatge, flors de bach, medicina tradicional xinesa, etc) i la Mercè, experta en màrqueting i vendes. Dolçor i frescor, mel i romaní i combinats millor encara: Mel de romaní.

Mel de romaní
Còrsega, 571
Tel. 93 6678145
Sagrada Família – Eixample
Veure Mapa
www.melderomani.es

Share

2 comments on “Mel de romaní: cosmètics, herbes i troballes”

 1. LAURA says:

  MEL DE ROMANÍ… JA SENTO L’AROMA… HAUREM DE ANAR-HI…

  IMMA, fantástico el regreso de slowbcn!!!

  SLOW PETONETS

  1. Imma Tortajada says:

   Gràcies guapeta! Un abrazo fuerte. Nos conocemos, nos queremos… Mejor no sigo compi yogui! jeje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *