Lluís Manuel: la sabateria de les espardenyes es renova

espardenyes_2Patrycia Centeno, la coneguda blocaire i tuitera de Política y Moda, fa poc feia un elogi de les espardenyes, calçat nostrat elegant i intemporal. No podem estar més d’acord. Per això us recomanem llegir el post de Patrycia que és una autèntica delícia tant pel text com per les fotos on apareixen Grade Kelly, Humphrey Bogart o Dalí entre d’altres, lluint espardenyes i ens decidim a publicar aquesta bona notícia de la remodelació de Lluís Manuel, sabateria on peregrinen molts turistes i indígenes a comprar espardenyes.

Barcelona viu una transformació constant que als darrers temps s’ha materialitzat amb el tancament de comerços emblemàtics de la ciutat. En canvi, la sabateria Lluís Manuel no només trenca amb aquesta tendència sinó que afronta una nova etapa amb la remodelació del seu local. Estem parlant del comerç que es troba al número 37 del carrer Ferran, just a la cantonada amb el carrer Avinyó, el cor del Barri Gòtic. Precisament en aquests històrics baixos es trobava el local que va inspirar el quadre Les senyoretes d’Avinyó a Pablo Picasso.

espardenyesLluís Manuel és el nom de l’actual propietari, la segona generació que regenta aquest comerç amb 60 anys d’història. Des dels seus inicis, Lluís Manuel va apostar per marques nacionals amb una bona relació qualitat-preu. El 2009, decideix fer una aposta per les espardenyes, un calçat tradicional en constant evolució i amb una gran acceptació entre els seus clients internacionals. La firma Toni Pons es converteix des d’aquell moment en el seu únic proveïdor d’aquest tipus de calçat. Les seves col·leccions han anat guanyant pes als aparadors de Lluís Manuel, fins a representar el 90% de les seves vendes anuals. Per donar servei als clients de tot el món que algun cop han passat per Lluís Manuel i s’han tornat addictes a les espardenyes de Toni Pons, l’any 2014 van inaugurar la seva botiga online amb el nom d’Espadrilles Barcelona, que permet comprar aquest tipus de calçat a qualsevol època de l’any i des de qualsevol lloc de món.

espardenyes_4Les espardenyes Toni Pons també tenen una llarga tradició, concretament de 70 anys. Són de producció nacional i els processos de fabricació són artesanals i sostenibles, utilitzant materials naturals com ara el jute, la lona de cotó, el cautxú o la pell. Actualment la marca la regenta la tercera generació de la família, té presència als cinc continents i, a més dels clàssics models intemporals, cada temporada ofereix col·leccions noves.

La reobertura de la sabateria Lluís Manuel després la seva remodelació és un motiu d’alegria per als amants del calçat de producció local de qualitat i per a la ciutat de Barcelona, que veu com un dels seus comerços singulars inicia una nova etapa amb molt de futur.

Lluís Manuel,
Ferran, 37
Gòtic – Ciutat Vella
Veure mapa
www.esparderillesbarcelona.com

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *