La Botiga Natural: un eco-pioner a la Sagrada Família

La Botiga Natural és una tenda de proximitat de tota la vida però en versió ecològica: petita (però no tant com sembla d’entrada) i bigarrada amb fluorescents i lleixes metàl·liques de magatzem i amb un propietari, l’Ángel, que tan aviat blasma els polítics (qui no?) com s’interessa pels clients.

Com en qualsevol botiga de barri, la prioritat de la Botiga Natural és proporcionar als veïns l’oferta més àmplia possible perquè no hagin d’anar al centre a buscar el que necessiten. Aquesta voluntat s’estén tant al nombre de productes, com de marques (catalanes, espanyoles, alemanyes, italianes…) tot i que predominen Biográ, El Granero i Biocop. Hi han sis marques de sucre i set de pasta, incloent la marca Naturata amb el segell Deméter o fideus japonesos. Aquí hi ha els aliments més bàsic: ous de Can Coll o Cal Bergé a 2,40 € la mitja dotzena, verdures i fruites provinents d’un distribuïdor (pomes a 2,42 € el quilo, patates a 1,42 € el quilo) o pa d’espelta del Pa d’en Pitus. Però també els capricis més temptadors: piruletes de fruita, bionachos d’El Granero a 1,85 € la bossa, galetes de gingebre i nous a 2,61 € el paquet de 150 grams, o magdalenes de la marca catalana Zucker, fetes amb farina ecològica (encara que no 100% eco) a 1,95 € la bossa de 250 grams.

Si busqueu alternatives a la llet de vaca hi trobareu llet d’ametlles, d’avellanes, de kamut, de quinoa, de mill i, per descomptat, de soja i de civada. Si busqueu alternatives a la pasta i els cereals de sempre, hi trobareu cous cous de Kamut, mill, arròs vermell, bulgur d’espelta, blat sarraí o amarant. Si un dia no teniu ganes o temps de cuinar, a la nevera de La Botiga natural hi ha des dels clàssics macarrons a la bolonyesa fins a llibrets de seitán. A més de la teca, també hi podeu comprar productes de neteja Ecover, tampons i compreses de Natracare, productes de cosmètica bàsica, suplements alimentaris naturals i xarop d’arce.

Ja fa set anys, que l’Ángel va obrir La Botiga Natural. Llavors la seva competència només eren els primers Veritas, El Bioespacio i poc més, m’explica. Des d’aleshores fins ara s’ha guanyat una clientela fidel de veïns gràcies al boca-orella. Assegura que la crisi s’hi ha deixat sentir, tot i que en un matí qualsevol com aquest no deixen d’entrar compradors ja sigui per omplir el carro o per demanar una escuma d’afaitar així com algun proveïdor. L’Ángel diu que, malgrat estar situat ben a prop de La Sagrada Família, no hi entra mai cap turista. Ara ja ho sabeu: si veniu a fer un passeig per la Sagrada Família i us mossega el cuquet de la gana aquí us podeu comprar algun snack, galeta, o fruita ecològica per menjar pel camí.

La Botiga Natural
Rosselló, 441.
Tel. 93.435.68.09
Sagrada Família – Eixample
Veure mapa
Share

2 comments on “La Botiga Natural: un eco-pioner a la Sagrada Família”

 1. cecilia says:

  Excelente vendré a ver a Angel y a comprar.

 2. Joan says:

  Bones, ens presentem. Som “Cor de Fruita”, una petita empresa del Pla d’Urgell, concretament del Poal. Produïm peres i pomes ecològiques. Hem estat mirant el vostre comerç, i ens ha interessat molt. Per això us voldríem oferir el nostre servei. La nostra fruita surt recent collida del tros, es conserva si cal uns dies a una càmera frigorífica que tenim a casa mateix, l’encaixem, i te la portem directe al teu comerç amb un servei de transport ràpid i eficaç.

  Aquest projecte l’hem enjegat recentment, i per tant, encara no tenim el segell de “producte ecològic”, però us podem assegurar (i mitjançant anàlisis) que la fruita està totalment neta de residus i de cap mena de producte fitosanitari.

  Us deixem l’enllaç de la nostra web, on hi trobareu la informació bàsica de l’empresa i els nostres productes: http://www.cordefruita.cat/

  Ens encantaria treballar amb vosaltres!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *