L’Estoc: de trastos vells a dissenys exclusius amb valor social

Hi ha un Poblenou que adoro, que gairebé no he conegut i del que en queda poc més que una ombra i un altre que descobreixo ple de vida amb nous somnis i noves idees com les de L’Estoc.

A L’Estoc fan de la reutilització de mobles vells tot un art i una oportunitat per a joves amb discapacitat intel·lectual. En aquesta botiga-taller de mobles reciclats, hi trobem peces úniques creades a partir de mobiliari en desús, portes i persianes velles, etc. que aquí adquireixen, més que una nova vida, una nova identitat. Així uns porticons poden esdevenir un banc; una persiana, un biombo, una porta, un capçal de llit; una bobina, una tauleta de centre.

L'Estoc_1Aquest miracle de reencarnació és possible, en primer lloc, gràcies a una tasca de restauració acurada però que no busca la perfecció. Els decapats i la pintura amb pinzell sec contribueixen a donar aquest aire de cuidada imperfecció i els colors vius imprimeixen vitalitat i modernitat. En segon lloc està la visió creativa per dissenyar peces absolutament noves i belles a partir de material de rebuig. Cada objecte és únic  i per això va numerat amb una tipografia ben visible que esdevé un element més de distinció. Però, sens dubte, el secret de la bellesa dels mobles de L’Estoc rau en l’amor amb què han estat bastits i concebuts, tant per Manuel, Sol i Jordi, socis de la cooperativa L’Estoc, com dels nois i noies amb discapacitat provinents de la Fundació Xamfrà-Sant Miquel i del Taller Escola Barcelona (TEB).

l'estoc_4El preu dels mobles és molt variable segons les hores esmerçades en la recuperació de les peces. Per exemple, una cadira de menjador pot costar uns 100 € o un biombo 1000 €. A la botiga també es poden adquirir alguns articles d’altres projectes afins a la filosofia i l’estètica de L’Estoc, coma ara els mobles d’Artlantique, fets per artesans africans a partir de fustes de barca o les peces tèxtils del l’Obrador Xisqueta, confeccionades amb llana d’ ovelles xisqueta, la raça autòctona del Pallars. Totes aquestes peces estan sàviament exposats i disposats en un ampli i lluminós local on també es troba el taller on s’elaboren. Així, si us passeu per L’Estoc a més d’admirar l’originalitat i estil dels mobles us podeu contagiar del somriure dels artesans.

L’Estoc
Almogàvers, 225.
Tel. +34 93 309 33 53
Poblenou
Veure mapa
Share

3 comments on “L’Estoc: de trastos vells a dissenys exclusius amb valor social”

  1. Sol Bucalo says:

    Muchas gracias Imma! He disfrutado mucho el post, creo que refleja muy bien el espíritu del proyecto y de la tienda. Un abrazo

    1. Imma Tortajada says:

      Me alegro que os haya gustado. ¡Qué tengáis mucho éxito en vuestra andadura!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *